Σε απόρρητη λίστα της ΕΥΠ ήταν η 22χρονη Αγγελική

Το όνομα της 22χρονης Αγγελικής Σπυροπούλου, που καταζητείται σήμερα ως συνεργός μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», περιλαμβανόταν σε απόρρητη έκθεση της ΕΥΠ, με αναφορά σε υπόπτους για συμμετοχή σε οργανώσεις του λεγόμενου αντάρτικου πόλης.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η Καθημερινή, αναλυτές της ΕΥΠ είχαν συντάξει το περασμένο φθινόπωρο απόρρητη λίστα με στοιχεία περίπου δέκα ατόμων που θεωρήθηκε πιθανό να μετέχουν σε ένοπλες οργανώσεις, ανάμεσα στα οποία την 22χρονη φοιτήτρια. Η έκθεση των αναλυτών της ΕΥΠ, μάλιστα, είχε τεθεί υπόψη του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια και του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτρη Τσακνάκη.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Καθημερινής, η έρευνα της ΕΥΠ διεξήχθη το διάστημα μετά τη σύλληψη του 32χρονου Αντώνη Σταμπούλου, ο οποίος κατηγορείται ως συνεργός του έγκλειστου για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» Νίκου Μαζιώτη. Ο Σταμπούλος εντοπίστηκε την 1η Οκτωβρίου από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής έξω από κλειστό γκαράζ που φέρεται να είχε μισθώσει ο ίδιος ο Μαζιώτης, στην οδό Δενισλίου 2 στον Βύρωνα. Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., ο Σταμπούλος είχε μεταβεί στο γκαράζ-αποθήκη προκειμένου να απομακρύνει από το εσωτερικό του τη σχάρα οροφής και τα κλειδιά του κλεμμένου Nissan Sunny που ο «Επαναστατικός Αγώνας» είχε χρησιμοποιήσει στην επίθεση κατά του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδος, τη 10η Απριλίου 2014.
Καλά πληροφορημένη πηγή αποκάλυψε στην «Κ» ότι το διάστημα που ακολούθησε τη σύλληψη Σταμπούλου υπάλληλοι της ΕΥΠ προχώρησαν σε ανάλυση πληροφοριών και συνέταξαν απόρρητη έκθεση στην οποία συμπεριέλαβαν άτομα έξω από τα «ραντάρ» των διωκτικών αρχών και με προφίλ παρόμοιο με αυτό του Σταμπούλου (λευκό ποινικό μητρώο, περιφερειακή δράση στον αντιεξουσιαστικό χώρο κ.ά.).
Σημειώνεται ότι μέχρι την ημέρα της σύλληψής του, η μόνη επαφή που είχε ο Αντώνης Σταμπούλος με την Αστυνομία ήταν κατά τη διάρκεια προσαγωγής του για αφισοκόλληση στο Α.Τ. Κολωνού. Η 22χρονη Σπυροπούλου, αντίστοιχα, ταυτοποιήθηκε στις αρχές Ιανουαρίου (μερικούς μήνες δηλαδή μετά τη σύνταξη της έκθεσης της ΕΥΠ) ως συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού και των φυλακισμένων μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» και έκτοτε αναζητείται για να συλληφθεί.
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου