Παρέμβαση Ομπάμα για Ελλάδα με ανάπτυξη εντός ευρωζώνης και ανοιχτή διάσταση με τη Μέρκελ!

Photo Copyright - ΑΜΠΕ



Σαφές μήνυμα έστειλε ο Μπαράκ Ομπάμα δηλώνοντας, ότι προτιμά την Ελλάδα εντός της ευρωζώνης αλλά με βιώσιμη ανάπτυξη, προκαλώντας την δυσαρέσκεια της  Άγκελα Μέρκελ. Αμέσως μετά τη συνάντησή του με την καγκελάριο, δήλωσε ότι περιμένει τη γερμανική πρόταση για το πώς η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στη βιώσιμη ανάπτυξη και εντός ευρωζώνης.

«Ανυπομονώ να ακούσω τις προτάσεις της Άγκελα Μέρκελ για το πώς η Ευρώπη και το ΔΝΤ θα συνεργαστεί με τη νέα ελληνική κυβέρνηση για να βρει τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα θα επιστρέψει στη βιώσιμη ανάπτυξης εντός της Ευρωζώνης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός Πρόεδρος στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης.

Πρόσθεσε με σημασία ότι μία τέτοια ανάπτυξη είναι κρίσιμη για την παγκόσμια οικονομία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η Άγκελα Μέρκελ, μάλλον διαφωνώντας, δήλωσε  ότι αναμένει από την Ελλάδα να προσέλθει με δική της πρόταση για βιώσιμη ανάπτυξη και να γίνει συζήτηση πάνω σε αυτή.

"Αυτό που έχει σημασία είναι τι πρόταση θα ρίξει στο τραπέζι η Ελλάδα κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup", είπε χαρακτηριστικά.

Η καγκελάριος διαβεβαίωσε ότι «η πολιτική της Γερμανίας είχε σαν γνώμονα από το 2010 έως και σήμερα την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη».
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου