Τσίπρας: Η Ελλάδα σε έξι μήνες θα είναι μια άλλη χώρα

«Όχι» σε νέα δάνεια διάσωσης, «ναι» σε μία win-win λύση, τονίζει σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Stern ο πρωθυπουργός.

 «Δεν θέλουμε νέα δάνεια διάσωσης» τονίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Stern, που πρόκειται να κυκλοφορήσει την Πέμπτη.
 
Το περιοδικό συνόδευσε τον πρωθυπουργό για δύο μέρες στο ελληνικό Κοινοβούλιο και το Μέγαρο Μάξιμου, εν όψει του Eurogroup της Δευτέρας στις Βρυξέλλες, όπου αναμένεται να τεθεί το μέλλον της Ελλάδας.
 
Ο κ. Τσίπρας δήλωσε στο περιοδικό ανοιχτός σε διάλογο και αισιόδοξος. 
 
«Είμαι υπέρ μίας λύσης που κερδίζουν οι πάντες. Μιας λύσης win-win. Θέλω να σώσω την Ελλάδα από μια τραγωδία και να προστατεύσω την Ευρώπη από τον διχασμό» δηλώνει.
 
Το κυβερνητικό συμβούλιο συνεδρίαζε το βράδυ της Παρασκευής έως τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, αναφέρουν οι συντάκτες του περιοδικού και προσθέτουν: 
 
«Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός μάς έκανε σαφές ότι "αντί για χρήματα χρειαζόμαστε χρόνο, για να υλοποιήσουμε το σχέδιο μας για τις μεταρρυθμίσεις. Σας υπόσχομαι: η Ελλάδα σε έξι μήνες θα είναι μια άλλη χώρα"».
 
Στο δημοσίευμα του Stern αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι ο κ. Τσίπρας επιθυμεί να αντιμετωπίσει άμεσα τις πιο βαριές συνέπειες τις κρίσης με ένα πρόγραμμα, το οποίο, σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ, θα κοστίσει 12 δισ. ευρώ. 
 
Όπως υποστηρίζει το Stern, για τη χρηματοδότησή του, η προθυμία των κρατών της Ευρώπης να προχωρήσουν σε συμβιβασμό, είναι απαραίτητη. Κυρίως εκ μέρους της Γερμανίας.
 
Σχετικά με τη σύντομη συνάντηση, που είχε πριν λίγες μέρες με την Ανγκελα Μέρκελ, ο κ. Τσίπρας δηλώνει: «Εγώ τη γνώρισα ως ευγενικό άνθρωπο. Δεν είναι τόσο αυστηρή, όσο θα περίμενε κανείς από τα δημοσιεύματα του Τύπου». 
 
Ο ίδιος εκτιμά πως η κ. Μέρκελ είναι πολιτικός με γνώση της πραγματικότητας, που δεν ενδιαφέρεται να θέσει το μέλλον της Ευρώπης σε κίνδυνο. 
 

«Η διαπραγμάτευση της Δευτέρας θα είναι δύσκολη. Παρ’ όλα αυτά είμαι αισιόδοξος. Η δύναμή μας είναι η στήριξη του λαού» τονίζει ο πρωθυπουργός.
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου