Ντρέσινγκ με χαμηλά λιπαρά


Οι σαλάτες μπορεί να αποτελούν μία πολύ υγιεινή επιλογή, όμως η προσθήκη κάποιου ντρέσινγκ, μπορεί να αυξήσει σημαντικά τα λιπαρά, άρα και τη θερμιδική τους αξία. Οι έτοιμες σάλτσες ή ντρέσινγκ για σαλάτες περιέχουν συνήθως πολλά λιπαρά και άλλα πρόσθετα, τα οποία δεν αποτελούν την καλύτερη επιλογή. Μπορείτε μόνοι σας να ετοιμάζετε νόστιμα και διαιτητικά ντρέσινγκ για τις σαλάτες σας.
Αντί για μαγιονέζα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γιαούρτι στραγγιστό με χαμηλά λιπαρά ή να αντικαταστήσετε έστω ένα μέρος της μαγιονέζας με γιαούρτι. Η μαγιονέζα περιέχει πολλά λιπαρά καθώς και αυγά.
Πολύ υγιεινή επιλογή αποτελεί επίσης και το βινεγκρέτ (λάδι και ξύδι χτυπημένα). Για ποικιλία στις γεύσεις μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο βαλσαμικό ξύδι ή ελαιόλαδο το οποίο είναι αρωματισμένο με διάφορα μυρωδικά ή να προσθέσετε εσείς κάποια μυρωδικά.

Για τους πιο παραδοσιακούς υπάρχει πάντα το ελαιόλαδο, μαζί με το οποίο μπορείτε να προσθέσετε και χυμό λεμονιού ή ξύδι, ανάλογα με τις ορέξεις σας ή τα λαχανικά με τα οποία ετοιμάσατε τη σαλάτα.
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου