Τι δεν ξέρουμε για την ασφαλή χρήση του Internet

Την ώρα που η χρήση Internet αυξάνεται διαρκώς και τρία στα πέντε παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών το χρησιμοποιούν καθημερινά, το ζήτημα της ασφάλειας στο διαδίκτυο ιδίως για τα παιδιά και τους εφήβους γίνεται ιδιαίτερα σημαντικό.
Έτσι, το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, πραγματοποίησε μία onlineέρευνα με συμμετοχή 1.000 χρηστών οι οποίοι κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις για θεμελιώδεις γνώσεις σχετικά με την ασφαλή χρήση των νέων τεχνολογιών. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι είμαστε σε καλό δρόμο αν και έχουμε ακόμη πολλά να μάθουμε:
-Επτά στους δέκα (67.58%) γνωρίζουν ότι επιτρέπεται να έχουμε προφίλ στο Facebook όταν είμαστε τουλάχιστον 13 ετών και οκτώ στους δέκα γνωρίζουν ότι μπορούμε να διαγράψουμε οποιαδήποτε στιγμή θελήσουμε οποιονδήποτε από τους «φίλους» μας στο Facebook χωρίς αυτός να «παρεξηγηθεί» καθώς το Facebook δεν ειδοποιεί ποτέ για τέτοιες ενέργειες.
-Ωστόσο είναι αρκετοί αυτοί που δεν έχουν ασχοληθεί με τη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων τους καθώς τέσσερις στους δέκα δεν γνωρίζουν σε τι μας ενημερώνει η «Πολιτική Απορρήτου» ενός site.
-Η πλειονότητα (70,42%) δεν γνωρίζει από ποια ηλικία επιτρέπεται να έχουμε λογαριασμό «Gmail» -και η οποία είναι τα 13 έτη. Μόνο το 29.57% απαντά σωστά, ενώ ένα 23.34% θεωρεί ότι δεν υπάρχει περιορισμός.
-Μόνο το 28.38% απαντά σωστά πως όταν στέλνουμε ένα e-mail σε αποδέκτες που είναι όλοι δικοί μας φίλοι, βάζουμε όλες τις διευθύνσεις στον τομέα «BCC (blind carbon copy)», καθώς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πάντα αν είναι όλοι και μεταξύ τους φίλοι, οπότε θέλουν να γίνει γνωστή η ηλεκτρονική τους διεύθυνση (που αποτελεί προσωπικό δεδομένο).
-Σχεδόν ένας στους δυο (42.83%) πιστεύει ότι επιτρέπεται το «κατέβασμα» βίντεο από το YouTube, μια ενέργεια που απαγορεύεται…
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου