ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτά τα φυτά δεν πρέπει ποτέ να τα αγγίξετε- κίνδυνος θάνατος VIDEO

Και μπορεί στη χώρα μας πολλά από αυτά να μην ευδοκιμούν αλλά καλό είναι να προσέχουμε. Το δηλητήριο και οι τοξίνες σε κάποια από αυτά είναι ικανά να σκοτώσουν ελέφαντα. Δείτε ορισμένα από αυτά.
Δαφοδίλη, ή πιο γνωστά ο Νάρκισσος: εξαιρετικά τοξικό φυτό που μπορεί να προκαλέσει ακαριαίο θάνατο, ειδικά εάν καταπωθεί το άνθος του. Αμέσως θα προκαλέσει τοξική δηλητηρίαση, θα διαλύσει το στομάχι. Η καρδιά θα αρχίσει να χτυπά ακανόνιστα και στο τέλος θα επέλθει ο θάνατος. Κατά το παρελθόν χρησιμοποιούσαν το δηλητήριο του σε μικρές ποσότητες για ιατρικούς σκοπούς.
Η Σκιά του θανάτου, ή μπελαντόνα: πρόκειται για ένα φυτό γεμάτο τοξικότητα, επικίνδυνο και θανατηφόρο. Τόσο τα φύλλα του όσο και οι καρποί του είναι γεμάτα τοξικό δηλητήριο που θα πρέπει να αποφεύγουμε.
Τα μάτια της κούκλας, ή επιστημονικότερα Actaea pachypoda: Ένα φυτό της Νοτίου Αμερικής που οι τοξίνες του χτυπάνε κατευθείαν στην καρδιά. Οι καρποί του εάν φαγωθούν απελευθερώνουν τοξίνες που σταματούν την καρδιά και προκαλούν έμφραγμα.
Η τρομπέτα του Αγγέλου, ή Μπρουγμάνσια: Μπορεί η επαφή μαζί του να προκαλέσει στην καλύτερη περίπτωση, ναυτία και στη χειρότερη επιληπτικές κρίσεις και θάνατο.
Το κεντρί, ή αλλιώς Dendrocnide moroides: πρόκειται για έναν θάμνο που συναντάμε κυρίως στην Αυστραλία. Μοιάζει με τσουκνίδα, αλλά το τσίμπημα του σε επαφή μαζί του είναι άμεσα θανατηφόρο.
Oleander, ένα φυτό που βρίσκεται στην Καλιφόρνια και ανήκει στην ίδια οικογένεια με την πικροδάφνη. Η οποιαδήποτε επαφή μαζί του από τα φύλλα, τους καρπούς, τις ρίζες, τον κορμό, μπορεί να προκαλέσει θάνατο. Είναι τόσο τοξικό που ακόμη και να εισπνεύσουμε τον καπνό όταν καίγεται το φυτό, μπορεί να κινδυνεύσουμε.

Δείτε το βίντεο με τα υπόλοιπα επικίνδυνα τοξικά δηλητηριώδη φυτά.
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου