Στροφή 180 μοιρών της κυβέρνησης - Πωλείται ο ΟΛΠ


Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, σε συνέντευξή του στο επίσημο κινεζικό πρακτορείο Xinhua (σ.σ. πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα) τόνισε ότι είναι θέμα εβδομάδων η πώληση του πλειοψηφικού πακέτου που διαθέτει η κυβέρνηση στον ΟΛΠ.


Το πρακτορείο Reuters, που σχολιάζει την είδηση, αναφέρει στον τίτλο του ότι η ελληνική κυβέρνηση κάνει στροφή 180 μοιρών (σ.σ. γράφει u-turn). Σημειώνεται ότι τις ίδιες δηλώσεις έκανε ο κ. Δραγασάκης και στην εφημερίδα Καθημερινή που κυκλοφορεί σήμερα.
Ο κ. Δραγασάκης εξήγησε ότι υπήρξε «μια μικρή καθυστέρηση» στη διαδικασία, ως αποτέλεσμα «αλλαγής της ελληνικής κυβέρνησης».

«Η κινεζική Cosco ήταν μεταξύ των πέντε προτιμητέων υποψηφίων κατά τη διαδικασία αποκρατικοποίησης του ΟΛΠ από την προηγούμενη κυβέρνηση στο πλαίσιο των προααπαιτούμενων του προγράμματος ύψους 240 δισεκ. ευρώ, που ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να επαναδιαπραγματευτεί, αλλά η σημασία της συγκέντρωσης εσόδων φαίνεται ότι αποδείχθηκε σημαντικότερη για την χρεωμένη χώρα» σχολιάζει το Reuters.

Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο, ο κ. Δραγασάκης σχολίασε ότι «η Cosco και οι άλλοι διεκδικητές μπορούν να κάνουν μία πολύ ανταγωνιστική προσφορά».
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου