Ενισχύστε τη μνήμη σας κατά 23% με αυτό το εύκολο τέχνασμα


Η μνήμη με τα χρόνια φθίνει, αλλά αυτό δεν σημαίνει, ότι δεν μπορείτε να αλλάξετε την κατάσταση. Αν θέλετε να ενισχύσετε τη μνήμη σας, απλά κλείστε τα μάτια σας!

Βρετανοί ερευνητές μελετούσαν ανθρώπους, που παρακολουθούσαν ταινίες μικρού μήκους και στη συνέχεια τους έκαναν κάποιες ερωτήσεις. Όσοι είχαν εντολή να κρατήσουν τα μάτια τους κλειστά, απάντησαν σωστά στις περισσότερες ερωτήσεις από ό, τι εκείνοι που είχαν τα μάτια τους ανοιχτά. Τα ευρήματα αυτά δείχνουν, ότι όταν δεν υπάρχουν παρεμβολές από το περιβάλλον, τότε μπορείτε να θυμηθείτε καλύτερα μια πληροφορία.

Κλείνοντας τα μάτια σας, μειώνεται το γνωστικό φορτίο του εγκεφάλου σας. Επίσης, αυτή η τεχνική μπορεί να σας βοηθήσει, να σχηματίσετε μια νοητική εικόνα αυτού που προσπαθείτε να θυμηθείτε. Όταν δεν είστε αναγκασμένοι να βλέπετε ό, τι συμβαίνει μπροστά σας, είναι πιο εύκολο για τον εγκέφαλό σας, να αναδημιουργήσει την εικόνα της απάντησης που ψάχνετε.


Η μελέτη που έγινε, διενεργήθηκε για να διερευνηθούν περισσότερες τεχνικές, που μπορούν να βοηθήσουν αυτόπτες μάρτυρες στην καλύτερη ανάκληση λεπτομερειών, που αφορούσαν την εγκληματικότητα. Αλλά, το κλείσιμο των ματιών είναι πιθανόν εξίσου αποτελεσματικό και σε καθημερινές καταστάσεις της ζωής σας, για να θυμηθείτε οτιδήποτε αναζητάτε. Πρέπει όμως, να είστε συγκεντρωμένοι σε αυτό που ψάχνετε, γιατί το άγχος μπορεί εύκολα να διαταράξει τη συγκέντρωσή σας, όσο σφιχτά και αν κλείστε τα μάτια.
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου