Μείωση ρυτίδων με 3 φυσικές συνταγές


Η επίπτωση από την πάροδο των χρόνων στην επιδερμίδα του προσώπου μας είναι γνωστή σε όλες μας και φυσικά δεν είναι άλλη από την εμφάνιση των ρυτίδων. Οι ρυτίδες είναι αποτέλεσμα τόσο της φυσικής γήρανσης της επιδερμίδας του προσώπου μας όσο και της πρόωρης γήρανσης η οποία δημιουργείται και είναι αποτέλεσμα της κακής ή ανεπαρκής προστασίας και περιποίησης της επιδερμίδας του προσώπου. Η ηλιακή ακτινοβολία, το έντονο στρες και άγχος, η ελλιπής φροντίδα, η ανεπαρκής πρόληψη κατά της δημιουργίας ρυτίδων, η λανθασμένη χρήση καλλυντικών, αλλά και η κακή διατροφή, είναι οι κυριότερες αιτίες για την δημιουργία ρυτίδων στην επιδερμίδα του προσώπου μας. Η μείωση ρυτίδων όμως μπορεί να επιτευχθεί με διάφορους τρόπους. Φυσικά πάντα σε συνδυασμό με την εφαρμογή μιας διαδικασίας μείωσης ρυτίδων θα πρέπει να προσέχουμε πάρα πολύ την διατροφή μας, την προστασία της επιδερμίδας του προσώπου μας από την ηλιακή ακτινοβολία καθώς επίσης και θα πρέπει να ακολουθούμε μια συμπληρωματική προστασία, περιποίηση αλλά και φροντίδα της επιδερμίδας μας με την χρήση των κατάλληλων εξειδικευμένων και φυσικά διαπιστευμένων με τα κατάλληλα συστατικά προϊόντα αντιγήρανσης προσώπου. Σε αυτό το άρθρο λοιπόν θα σας πούμε τι πρέπει να κάνετε για να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά τις ρυτίδες του προσώπου σας και φυσικά θα σας πούμε τρόπους για να προσφέρετε στο πρόσωπό σας αποτελεσματική μείωση ρυτίδων.
Μείωση ρυτίδων με φυσικό τρόπο
Εκτός από τις διάφορες κρέμες που κυκλοφορούν στο εμπόριο και που πραγματικά ορισμένες από αυτές μπορούν να μειώσουν αρκετά τις ρυτίδες του προσώπου μας υπάρχουν και οι φυσικές λύσεις για μείωση ρυτίδων. Υπάρχουν λοιπόν κάποια συστατικά τα οποία εάν τα συνδυάσουμε και με συχνή εφαρμογή στο πρόσωπό μας θα δούμε σίγουρα αποτελέσματα στη μείωση των ρυτίδων. Φυσικά θα πρέπει πάντα να έχετε στο μυαλό σας ότι οι φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης οποιουδήποτε προβλήματος απαιτούν μεγαλύτερο χρόνο για να μας επιφέρουν αποτελέσματα. Όμως αξίζει τον κόπο μιας και τα αποτελέσματα αυτά είναι πιο φυσικά στην επιδερμίδα μας αλλά και πιο συμβατά.
  1. Ελαιόλαδο και λεμόνι για μείωση ρυτίδων
Το ελαιόλαδο σε συνδυασμό με το λεμόνι θα μπορούσαμε να πούμε χωρίς υπερβολές ότι είναι ο απόλυτος συνδυασμός για μείωση ρυτίδων. Το ελαιόλαδο είναι ως γνωστόν πλούσιο σε αντιοξειδωτικά στοιχεία και βιταμίνες Ε, C, D οι οποίες δρουν αναπλαστικά στο δέρμα μας. Από την άλλη το λεμόνι είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνη C αντιοξειδωτικούς παράγοντες και αντιρυτιδικές ιδιότητες, ενώ φωτίζει, λευκαίνει και αποτοξινώνει την επιδερμίδα. Τώρα όταν αυτά τα δύο συστατικά συνδυαστούν σε μια θαυματουργή μάσκα προσώπου, τότε η μείωση ρυτίδων είναι αναπόφευκτη. Αυτά τα δύο συστατικά λοιπόν που τα έχουμε όλες μας στην κουζίνα μας και τα χρησιμοποιούμε καθημερινά αποτελούν την μαγική συνταγή για μείωση ρυτίδων. Πριν κοιμηθείτε λοιπόν κάθε βράδυ καθαρίστε πολύ καλά το πρόσωπό σας. Έπειτα πάρτε ένα βαμβάκι και βουτήξτε στο μείγμα που ήδη έχετε ετοιμάσει από ίσα μέρη ελαιολάδου και λεμονιού. Δηλαδή για μια κουταλιά ελαιόλαδο βάζουμε μια κουταλιά χυμό λεμόνι. Έπειτα περάστε με το βαμβάκι που έχει επάνω το μείγμα ολόκληρο το πρόσωπό σας και αρχίστε να κάνετε ελαφρύ μασάζ δίνοντας έμφαση στις ρυτίδες σας. Μπορείτε να περάσετε και την περιοχή δίπλα από τα μάτια όπου σχηματίζονται οι πρώτες ρυτίδες έκφρασης. Κοιμηθείτε όλο το βράδυ με το μείγμα στο πρόσωπο και το πρωί ξεπλύνετε με άφθονο χλιαρό νερό. Μην ξεχάσετε να βάλετε αντηλιακή κρέμα προσώπου.
  1. Ανανάς με γάλα αμυγδάλου για μείωση ρυτίδων
Σίγουρα έχετε ακούσει για τις αποτοξινωτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες του ανανά στην διατροφή μας αλλά σίγουρα δεν έχετε σκεφτεί να τον χρησιμοποιήσετε για να κάνετε φυσική μείωση ρυτίδων. Αυτό το τροπικό φρούτο ο ανανάς  λοιπόν είναι πλούσιος σε βιταμίνη C αλλά επίσης έχει αντιρυτιδικές ιδιότητες όταν έρθει σε απευθείας επαφή με το δέρμα μας. Το γάλα αμυγδάλου τώρα είναι πλούσιο σε φυτική πρωτεΐνη, σε βιταμίνη Ε ενώ περιέχει μεγάλη ποσότητα φλαβονοειδών. Ο συνδυασμός του γάλακτος αμυγδάλου με τον ανανά είναι πολύ ισχυρός απέναντι στις ρυτίδες και πραγματικά η καθημερινή χρήση αυτού του μείγματος μπορεί να επιφέρει μέχρι και 50 % μείωση των ρυτίδων σε μόλις μιας εβδομάδα, ποσοστό διόλου ευκαταφρόνητο θα μπορούσαμε να πούμε.
Για να ετοιμάσετε αυτό το σούπερ μείγμα για την μείωση ρυτίδων απλά πολτοποιήστε στο μπλέντερ μισό ανανά με δύο κουταλιές τις σούπας γάλα αμυγδάλου. Αφού καθαρίσετε το πρόσωπό σας απλώστε το μείγμα επάνω στις ρυτίδες σας και αφήστε το να δράσει για 20 λεπτά ή μέχρις ότου να στεγνώσει επάνω στις ρυτίδες σας. Έπειτα ξεπλύνετε με άφθονο κρύο νερό και είστε έτοιμες. Μην ξεχάσετε έπειτα να εφαρμόσετε μια αντιρυτιδική κρέμα με αντηλιακή προστασία.
  1. Κακάο για μείωση ρυτίδων
Το κακάο είναι ως γνωστόν ένα θεϊκό ρόφημα και όχι άδικα. Το κακάο κάνει καλό τόσο στην υγεία μας όσο και στην ομορφιά μας. Το κακάο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά στοιχεία και φλαβονοειδή τα οποία εξαφανίζουν τις ελεύθερες ρίζες στον οργανισμό μας οι οποίες άλλωστε είναι υπεύθυνες για την πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας αλλά και ολόκληρου του οργανισμού μας. Μπορείτε λοιπόν να μειώσετε τις ρυτίδες καταναλώνοντας καθημερινά ένα φλιτζανάκι ζεστό κακάο φυσικά χωρίς ζάχαρη αλλά και να κάνετε την μάσκα προσώπου που σας προτείνουμε.
Για την μάσκα με κακάο για μείωση ρυτίδων θα χρειαστείτε κακάο σε σκόνη και γάλα πλήρες τόσο ώστε να δημιουργήσετε μια παχύρευστη κρέμα. Απλώστε το μείγμα σε καθαρό δέρμα για 15 λεπτά και έπειτα ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Εάν κάνετε αυτή τη μάσκα μια φορά την εβδομάδα για έναν μήνα τα αποτελέσματα θα είναι κάτι παραπάνω από θεαματικά.
Γενικές συμβουλές για μείωση ρυτίδων
Για να επιφέρετε μείωση ρυτίδων στην επιδερμίδα σας θα πρέπει όπως σας τονίσαμε και στην εισαγωγή του άρθρου μας να κάνετε μια σειρά από ενέργειες οι οποίες θα δράσουν συνδυαστικά και θα σας χαρίσουν μέρα με την ημέρα πιο νεανική, σφριγηλή αλλά και χωρίς ρυτίδες επιδερμίδα. Έτσι προσπαθήστε να καταναλώνετε πράσινα λαχανικά, καρότα και αποξηραμένα φρούτα. Επίσης να πίνετε πολύ νερό, να τρώτε λιπαρά ψάρια και ελαιόλαδο. Επίσης να μην είστε υστερική με την καθαριότητα δεν χρειάζεται να πλένετε συνέχεια το πρόσωπό σας. Η φυσική λιπαρότητα που εκκρίνει η επιδερμίδα μας κάνει καλό στην μείωση των ρυτίδων. Τέλος σταματήστε να βάζετε στο πρόσωπό σας συνέχεια κρέμες και ειδικά το βράδυ. Αφήστε την επιδερμίδα σας να αναπνέει καθαρή και μόνο με φυσικά συστατικά επάνω της.
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου