Γνωρίστε τους πιο «πετυχημένους» ανθρώπους κάτω των 30


Αυτή την εποχή, περισσότερο από ποτέ, οι νέοι άνθρωποι δεν μπορούν να κάνουν όνειρα για το μέλλον. Πάντα όμως σε περιόδους γενικευμένης κρίσης, υπάρχουν και άνθρωποι που ξεχωρίζουν και διαπρέπουν στον τομέα τους.
Το Business Insider δημιούργησε μια λίστα με τους πιο ισχυρούς ανθρώπους κάτω των 30 ετών, σε όλους τους κλάδους με βάση τέσσερα κριτήρια: σε πόσους ανθρώπους δίνουν εντολές, πόσα χρήματα παίρνουν, πόσο έχουν διαμορφώσει τον κόσμο και πόσο είναι πιθανό να διαμορφώσουν τον κόσμο στο μέλλον.
Μπορεί να είναι υποκειμενική, αλλά η δύναμη είναι πάντα υποκειμενική. Και ο καθένας σε αυτή τη λίστα, από διασημότητες μέχρι μεγιστάνες της τεχνολογίας, την διαθέτει.

Danielle Weisberg και Carly Zakin, συνιδρυτές της The Skimm
28. Danielle Weisberg and Carly Zakin, cofounders of The Skimm

Για να συμβαδίζετε με τις ορδές των ειδήσεων που προκύπτουν καθημερινά, εγγραφείτε στο Skimm, ένα καθημερινό ενημερωτικό δελτίο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που σας στέλνει περιληπτικά τις μεγαλύτερες ειδήσεις της ημέρας κατ 'ευθείαν στο inbox σας. Και με ένα εκατομμύριο εγγεγραμμένους συνδρομητές, συμπεριλαμβανομένης της Oprah, έχει αποδειχθεί αρκετά αποτελεσματικό.
Ιδρυτές είναι η Weisberg και η Zakin, και οι δύο 28 ετών, που ξεκίνησαν την υπηρεσία το 2012 ως έναν τρόπο να κρατούν ενημερωμένες τις εργαζόμενες νεαρές γυναίκες. Έλαβαν πάνω από 7,8 εκατ. δολάρια σε χρηματοδότηση και σχεδιάζουν να συνεχίσουν την επέκταση της βάσης των συνδρομητών όσο το δυνατόν περισσότερο.

Veronica Roth, συγγραφέας

26. Veronica Roth, author

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους της στο κολέγιο, η Roth, 26 ετών, αφιέρωνε ώρες κλεισμένη στο δωμάτιό της γράφοντας μυθιστορήματα, αντί να κάνει την εργασία της. Αλλά η αφοσίωσή αυτή, της απέδωσε καρπούς και το βιβλίο της, «οι Αποκλίνουσες», ένα μυθιστόρημα για εφήβους, έγινε το πρώτο από μια best-seller τριλογία.
Οι «Αποκλίνουσες» - μαζί με τα επόμενα δύο - γρήγορα έγιναν ένα εθνικό φαινόμενο, πουλώντας 6,7 εκατομμύρια αντίτυπα το 2013 και σχεδόν 4 εκατομμύρια το 2014. Έγιναν και ταινίες με πρωταγωνιστές την Κέιτ Γουίνσλετ και την Shailene Woodley. Η πρώτη ταινία απέδωσε καλά στο box office, φτάνοντας τα 288 εκατομμύρια δολάρια κέρδη σε όλο τον κόσμο και η δεύτερη είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει την άνοιξη.

Nick D'Aloisio, ιδρυτής της Summly

23. Nick D'Aloisio, founder of Summly

Οι περισσότεροι έφηβοι περνούν το απόγευμα τους βλέποντας τηλεόραση ή παίζοντας βιντεοπαιχνίδια. Όχι όμως ο D'Aloisio. Στα 15, ο D'Aloisio ανέπτυξε μια νέα εφαρμογή, τη Summly και στα 17 του, την πούλησε στο Yahoo για πάνω από 30 εκατομμύρια δολάρια. Η Yahoo, τον προσέλαβε ως project manager για την ανάπτυξη του Yahoo News Digest, μια επανάληψη του Summly. Η δουλειά του D'Aloisio για την Yahoo του απέφερε διεθνή αναγνώριση και τον χαρακτήρισαν ως ένα θαύμα του προγραμματισμού, λαμβάνοντας και το πολυπόθητο βραβείο της Apple Design το 2014.
Σήμερα, ο αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος συμμετέχει στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ενώ διαχειρίζεται μερικώς το Yahoo News Digest.

Kendall Jenner, μοντέλο και reality TV star

22. Kendall Jenner, model and reality TV star

Με μια καριέρα μοντέλου στο απόγειό της, η συνεργασία της με την PacSun και ένα συμβόλαιο με την Estee Lauder, το 19χρονο μοντέλο, η Jenner έχει ό,τι θέλει. Με σχεδόν 20 εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram, η δημοτικότητά της είναι αναμφισβήτητη.

Alan Schaaf, ιδρυτής του Imgur

18. Alan Schaaf, founder of Imgur

Ο καθένας που θέλει να ξέρει τι συμβαίνει ακριβώς στο διαδίκτυο έχει πιθανώς ξοδέψει χρόνο στο Imgur, την πλατφόρμα για φωτογραφίες και βίντεο. Δημιουργήθηκε από τον Schaaf το 2009 ως η καλύτερη εναλλακτική λύση για την online ανταλλαγή φωτογραφιών, η οποία ξεκίνησε ως ένα προσωπικό project του Πανεπιστημίου του Οχάιο από το δωμάτιο της εστίας του και τώρα έχει 150 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες και 5,5 δισ επισκέψεις μηνιαίως.
Η Imgur δεν σταματάει εκεί. Το σάιτ έλαβε 40 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση μέσω επιχειρηματικών κεφαλαίων τον περασμένο Απρίλιο και ο Schaaf, 27 ετών πλέον, έχει επεκτείνει την ομάδα του περισσότερο από τότε.

Ariana Grande, τραγουδίστρια

16. Ariana Grande, musical artist

Η Grande ξεκίνησε στο παιδικό κανάλι Nickelodeon όμως στην συνέχεια την κέρδισε το τραγούδι. Η 21χρονη έφτασε πέρυσι στην κορυφή των charts με αρκετές επιτυχίες, συμπεριλαμβανομένων των «Problem», «Break Free» και του «Bang Bang». Το δεύτερο άλμπουμ της «My Everything», έγινε το δεύτερο Νο 1 άλμπουμ της σε λιγότερο από ένα έτος, μετά το 2013 με το άλμπουμ «Yours Truly» πουλώντας 169.000 αντίτυπα την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του.

Kevin Durant, παίχτης του NBA

13. Kevin Durant, NBA player

Ο Durant, 26 ετών, ονομάστηκε NBA MVP την περασμένη σεζόν και αναδείχθηκε ως ο καλύτερος παίκτης μετά τον LeBron James. Τα στατιστικά του είναι εντυπωσιακά, με 31.5 πόντους, 7.7 ριμπάουντ και 5.6 ασίστ.
Η ομιλία του για τον MVP κατά την οποία αναφέρθηκε εκτενώς στην μητέρα του, συγκίνησε τους πάντες.
Ακόμα, ο πόλεμος μεταξύ της Nike και της Under Armour για να τον «κερδίσουν» κατέληξε στο να κλείσει με τη Nike συμφωνία ύψους 300 εκατ. δολαρίων, ανάμεσα σε πολλές άλλες χορηγίες προϊόντων.

David Karp, Διευθύνων Σύμβουλος της Tumblr

8. David Karp, CEO of Tumblr

Ο Karp ίδρυσε μια επιτυχημένη πλατφόρμα blogging την Tumblr, όταν ήταν μόλις 20 χρονών. Η Tumblr προσέλκυσε εκατομμύρια χρήστες και ο Karp πούλησε την εταιρεία στη Yahoo τον Μάιο του 2013 για πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Ο Karp παραμένει ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας και η εταιρεία συνεχίζει να αυξάνεται και σε κυκλοφορία και σε έσοδα.
Η 28χρονος κάτοικος του Μπρούκλιν, διαθέτει περιουσία περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια και χρησιμοποιεί τη δύναμη και τη φήμη του για να μιλήσει με τον πρόεδρο Ομπάμα για την εκπαίδευση στην Αμερική. Τον τελευταίο καιρό ασχολείται και με τις επενδύσεις.

Malala Yousafzai, ακτιβίστρια

6. Malala Yousafzai, activist

«Ένα παιδί, ένας δάσκαλος, ένα βιβλίο κι ένα μολύβι μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο. Η εκπαίδευση είναι η μοναδική λύση. Η Παιδεία πάνω απ' όλα»! Είναι οι τρεις προτάσεις που μεστά και περιεκτικά, περιγράφουν τις προσπάθειες της νεαρής, ακτιβίστριας Malala που λίγο έλειψε να πεθάνει για αυτά που πρεσβεύει. Φαίνεται όμως, ότι η νεαρή Malala έχει έρθει σε αυτόν τον κόσμο με ένα συγκεκριμένο σκοπό και δεν θα φύγει αν δεν επιτευχθή.
Η Malala από το Πακιστάν, στην ηλικία των έντεκα ξεκίνησε να μάχεται τους Ταλιμπάν μέσα από ένα blog του BBC στο οποίο περιέγραφε, με ψευδώνυμο, την καταπιεστική κατάσταση που επικρατεί στον τόπο της, στην κοιλάδα Σουάτ του βορειοδυτικού Πακιστάν, στα σύνορα με το Αφγανιστάν. Βασική της επιδίωξη ήταν και είναι όλα τα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, να έχουν ίση πρόσβαση στην εκπαίδευση και ίσες ευκαιρίες για μία αξιοπρεπή ζωή.
Σιγά – σιγά εγκαταλείπει την ανωνυμία της και μιλά δημόσια σε συγκεντρώσεις, σε τηλεοπτικές εκπομπές, σε ντοκιμαντέρ. Η ζωή της αρχίζει να απειλείται από τους Ταλιμπάν, οι οποίοι τελικά στις 9 Οκτωβρίου του 2012, και ενώ η Malala επέστρεφε από το σχολείο, την πυροβολούν εν ψυχρώ στο κεφάλι.

Ο σοβαρός τραυματισμός της, είχε ως αποτέλεσμα να παραμείνει για πολύ καιρό σε νοσοκομεία του Πακιστάν και της Αγγλίας και να υποστεί μία σειρά αλλεπάλληλων επεμβάσεων. Η Malala κρατιέται στη ζωή, βγαίνει από το νοσοκομείο και επιστρέφει στην ακτιβιστική της δράση με περισσότερο πείσμα και σθένος. Ιδρύει το Malala Fund για την προώθηση του σκοπού της, εκδίδει βιβλίο για τη ζωή της προκειμένου να ακουστεί περισσότερο και βρίσκεται υποψήφια για Νόμπελ Ειρήνης και για το βραβείο Ζαχάρωφ, το οποίο και αποσπά.
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου