5 βραδινές συνήθειες που κάνετε λάθος και προκαλούν βλάβη στην επιδερμίδα


Κάθε βράδυ πριν πέσετε στο κρεβάτι καθαρίζετε το πρόσωπο σας, και ίσως κάνετε ένα χαλαρωτικό μπάνιο. Ωστόσο, αυτές οι τόσο απλές και εύκολες συνήθειες πολλές φορές, όταν δεν γίνονται με τον σωστό τρόπο, μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στην επιδερμίδα σας.

Κι όμως είναι αλήθεια! Πως μπορείτε λοιπόν να αποφύγετε τις άσχημες επιπτώσεις του μη σωστού καθαρισμού του προσώπου και του εκτενούς και καυτού μπάνιου;
  • Καθαρισμός προσώπου:
Ως γνωστόν είναι απαραίτητος ο καθαρισμός του προσώπου το βράδυ, έτσι ώστε να απομακρύνετε κάθε ίχνος ρύπους, βρωμιάς και βέβαια μακιγιάζ ώστε να μένει εντελώς καθαρή η επιδερμίδα, η οποία έχει την τάση να αναζωογονείται και να αναπλάθεται κατά τις βραδινές ώρες.
Ωστόσο, πολλές φορές ο καθαρισμός αυτός δεν γίνεται σωστά και το αποτέλεσμα είναι να μένουν υπολείμματα μακιγιάζ ή ρύπων πάνω στο δέρμα, τα οποία φράζουν τους πόρους, κάνοντας τους να ασφυκτιούν.
Ο απλός καθαρισμός με ένα προϊόν ντεμακιγιάζ δεν είναι αρκετός, διότι ακόμα και μετά από αυτό παραμένουν ίχνη μακιγιάζ. Αυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε κάνοντας το πρόσωπο σας με ένα βαμβάκι εμποτισμένο σε λοσιόν καθαρισμού. Θα δείτε πως και πάλι το βαμβάκι παίρνει μια ελαφρώς μπεζ απόχρωση, γεγονός που μαρτυρεί πως υπάρχει ακόμα makeup. Γι’ αυτό τον λόγο χρειάζεται να πλύνετε το πρόσωπο σας με ένα σαπούνι.
  • Σαπούνι καθαρισμού:
Το σαπούνι βαθύ καθαρισμού που χρησιμοποιείτε για να πλύνετε το πρόσωπο σας το πρωί έχει την ιδιότητα να ενυδατώνει σε βάθος το δέρμα σας. Ωστόσο, το βράδυ χρειάζεστε ένα προϊόν βασισμένο στο λάδι, έτσι ώστε να προετοιμάσει την επιδερμίδα σας για την αναζωογόνηση της. Επομένως, μην χρησιμοποιείτε το ίδιο καθαριστικό προϊόν πρωί και βράδυ, αλλά επιλέξτε αυτό που είναι ιδανικό για την επιδερμίδα σας την κάθε στιγμή.
  • Πιάστε τα μαλλιά σας κοτσίδα:
Μην παραλείπετε να πιάνετε τα μαλλιά σας κοτσίδα όταν κοιμάστε, έτσι ώστε να τα αποτρέψετε από το να έρθουν σε επαφή με το πρόσωπο σας. Αυτό έχει μεγάλη σημασία, διότι η επαφή των τριχών με το δέρμα έχει σαν αποτέλεσμα την μεταφορά υπολειμμάτων των προϊόντων styling που θα προκαλέσουν ερεθισμούς και σπυράκια.
Καλό θα είναι να επιλέξετε να δέσετε τα μαλλιά σας με κάποιο μεταξωτό μαντήλι, έτσι ώστε να μην τα πληγώσετε με ένα λαστιχένιο κοκαλάκι.
  • Κινητό στο κρεβάτι:
Είναι ευρέως γνωστό πως το κινητό είναι ένα από τα πιο βρώμικα αντικείμενα καθημερινής χρήσης. Η επαφή του με το δέρμα προκαλεί την μεταφορά βακτηρίων που στη συνέχεια δημιουργούν σπυράκια στο πρόσωπο. Επομένως, αποφύγετε το να μιλήσετε στο τηλέφωνο αφού έχετε καθαρίσει την επιδερμίδα σας, έτσι ώστε να την διατηρήσετε καθαρή. Αν χρειαστεί να μιλήσετε, προτιμήστε να το κάνετε με ένα Handsfree.
  • Χαλαρωτικό ντους πριν τον ύπνο:
Τι πιο ωραίο από ένα χαλαρωτικό και ζεστό ντους πριν ξαπλώσετε στο κρεβάτι σας; Πρόκειται για μια συνήθεια που βοηθάει στην χαλάρωση του σώματος, την απομάκρυνση του άγχους και γενικότερα την προετοιμασία για έναν ήρεμο ύπνο. Ωστόσο, και αυτό πρέπει να γίνεται με προσοχή. Γιατί; Διότι η αυξημένη θερμοκρασία, όπως και το πολύ κρύο και ειδικά για μεγάλη χρονική διάρκεια, μπορεί να προκαλέσει ανισορροπία στο δέρμα και επομένως την αφυδάτωση του.
Προτιμήστε λοιπόν να κάνετε ένα σχετικά γρήγορο ντους των 5 λεπτών ή να μειώσετε την θερμοκρασία του νερού που χρησιμοποιείτε. Αν ωστόσο επιμένετε στην υψηλή θερμοκρασία του νερού, καλό θα είναι μόλις τελειώσετε να απλώσετε μια καλή ενυδατική κρέμα, προκειμένου να αποφύγετε την αφυδάτωση.

Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου