Android apps που συνεργάζονται άψογα με τον υπολογιστή σας


Ο υπολογιστής δεν είναι το Α και το Ω στο κόσμο της τεχνολογίας πλέον, αφού όλο και περισσότεροι στρεφόμαστε σε tablets και smartphones.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε μια ομαλή ροή εργασίας και συνεργασίας ανάμεσα σε αυτές τις συσκευές. Παρακάτω θα δούμε 5 Android apps, που συνεργάζονται τέλεια με τον υπολογιστή σας με τρόπους που καθιστούν ευκολότερο να παραμείνετε παραγωγικοί σε όποια πλατφόρμα και αν είστε, με τον ελάχιστο κόπο. Δείτε τις εφαρμογές.

1. Astro File Manager

Μένοντας παραγωγικοί στην κινητή συσκευή σας συχνά συνεπάγεται περιήγηση γύρω στο σύστημα αρχείων του Android. Αυτό το σύστημα αρχείων είναι κρυμμένο για τους χρήστες από προεπιλογή. Το Astro σας επιτρέπει να πραγματοποιήσετε βαθιά περιήγηση.
Στην πραγματικότητα, δεν είναι αρκετό. Το Astro έχει επίσης δυνατότητες βαθιάς αναζήτησης που μπορεί να βρει τα αρχεία σας ανεξαρτήτως από το πού είναι κρυμμένα στο τηλέφωνό σας, καθώς και την τεχνολογία «Cloud Hopping» που σας επιτρέπει να την αποθήκευσης στο σύννεφο.

 2. AirDroid 2

Το φοβερό AirDroid 2 app σας επιτρέπει να μετακινήσετε αρχεία ασύρματα μεταξύ smartphone και τον υπολογιστή σας, ακόμα κι αν δεν είναι κοντά το ένα με το άλλο. Τα εύχρηστα χαρακτηριστικά δεν τελειώνουν εκεί. Μπορείτε να έχετε πλήρη πρόσβαση στο smartphone σας από τον υπολογιστή, σε φωτογραφίες, sms, κλήσεις, να απαντήσετε σε sms από τον υπολογιστή κατευθείαν, να θέσετε την κάμερα σε λειτουργία και πολλά άλλα. Με μια ιδιαιτερότητα, όλα αυτά μπορείτε να τα κάνετε εφόσον είστε συνδεδεμένοι από το ίδιο δίκτυο, για απομακρυσμένη σύνδεση θα πρέπει να πληρώσετε. Στον υπολογιστή δεν πρέπει να εγκαταστήσετε τίποτα, κάνετε την περιήγηση κατευθείαν μέσα από τον broswer εισάγοντας μία διεύθυνση ip που θα σας εμφανιστεί στην οθόνη του smartphone.

3. Google Cloud Print

Συχνά θα αναρωτιέστε τι γίνεται με την σχέση smartphone και εκτύπωσης! Το Google Cloud Print είναι η λύση, αφού συνδέσετε τον υπολογιστή σας στο Google Cloud Print, μέσω του κινητού μπορείτε να εκτυπώσετε ότι θέλετε μέσω του cloud σε οποιοδήποτε εκτυπωτή είναι συνδεδεμένος στο δίκτυο σας.

4. Evernote

Ένα από τα κορυφαία ψηφιακά σημειωματάρια. Δεν έχετε παρά να εγκαταστήσετε τόσο στο κινητό σας, όσο και στον υπολογιστή σας το Evernote, έτσι θα έχετε όλα σας τα ραντεβού ή οποιανδήποτε μορφή σημείωσης εσείς επιλέξετε να αποθηκεύσετε τόσο στον υπολογιστή, τόσο και στο smartphone σας χωρίς να χρειαστεί να τα περάσετε δύο φορές.

5. OneNote

Είναι η απάντηση της Microsoft στο Evernote. Πολύ φιλικό περιβάλλον, εύχρηστο και με άμεσο συγχρονισμό και εμφάνιση των σημειώσεων σας στο smartphone. Έτσι, οτιδήποτε εισάγετε είτε από τον υπολογιστή, είτε από το smartphone θα εμφανιστεί άμεσα και στις δύο συσκευές!
Επίσης, να συμπληρώσω τις πολλές επιλογές για αποθήκευση στο cloud που έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια. Δεν χρειάζεται να μπω σε αναλύσεις γιατί κάνουν όλες το ίδιο πράγμα. Άμεση πρόσβαση στα αρχεία σας από οπουδήποτε και αν βρίσκεστε και από οποιανδήποτε συσκευή. Η μόνη διαφορά, είναι η προσωπική επιλογή του καθενός μας.
  1. Dropbox.
  2. Google Drive.
  3. Microsoft OneDrive.
  4. SpiderOak.
Σίγουρα υπάρχουν κι’άλλες επιλογές, αυτές είναι οι πιο γνωστές. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στα αρχεία σας μέσω Η/Υ, μπορείτε να το κάνετε με δύο τρόπους, είτε εγκαθιστώντας το αντίστοιχο πρόγραμμα της κάθε εταιρίας το οποίο θα δημιουργήσει ξεχωριστή καρτέλα στο σύστημά σας για οτιδήποτε θέλετε να μοιραστείτε, είτε online μέσω του broswer σας χωρίς να κάνετε καμία περεταίρω εγκατάσταση, πέρα της εφαρμογής στο smartphone. Παρακάτω θα βρείτε τις εκδόσεις για Windows.
  1. Dropbox.
  2. Google Drive.
  3. Microsoft OneDrive.
  4. SpiderOak.

Επίσης υπάρχουν εκδόσεις και για άλλα λειτουργικά. Mac, Linux, IOs. Ανατρέξτε στις σελίδες τους.
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου