Barclays: Μειώνει τις τιμές στόχους των συστημικών τραπεζών λόγω αβεβαιότητας



Σε μειώσεις των τιμών στόχου των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών προχώρησε η Barclays, διατηρώντας τη σύσταση neutral (ουδετερότητα), εξαιτίας της πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας.

Στη σημερινή 31σέλιδη ανάλυση με τίτλο «Greek banks: Staying on the sidelines» (ελληνικές τράπεζες: Παραμονή στο περιθώριο), η Barclays μειώνει την τιμή στόχο της Alpha Bank σε 0,30 ευρώ, από 0,34 ευρώ προηγουμένως, την τιμή στόχο της Eurobank σε 0,09 ευρώ, από 0,14 ευρώ προηγουμένως, της Εθνικής σε 1,01 ευρώ, από 1,07 ευρώ προηγουμένως και της Πειραιώς σε 0,33 ευρώ, από 0,61 ευρώ προηγουμένως.



Όπως αναφέρει το περιβάλλον των ελληνικών τραπεζών παραμένει δύσκολο, καθώς η  συνέχιση των πολιτικών και οικονομικών αβεβαιοτήτων, πλήττει τις αποτιμήσεων των μετοχών του κλάδου.

Τονίζει ότι ο κίνδυνος πλέον να περιοριστεί η αξία των ιδίων κεφαλαίων των ελληνικών τραπεζών αυξάνει σύμφωνα με την Barclays, ενώ η αβεβαιότητα πλήττει την ανάκαμψη της κερδοφορίας και μειώνει την ορατότητα για τη μακροπρόθεσμη διαρθρωτική κερδοφορία.

Ωστόσο, οποιαδήποτε κίνηση που θα υποδηλώσει κάποιου είδους συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, θα μπορούσε να περιορίσει τους κινδύνους και να οδηγήσει σε μια ταχεία επαναξιολόγηση των προοπτικών του κλάδου.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Barclays μειώνει τις τιμές-στόχους για τις ελληνικές τράπεζες κατά 6-46%, αντανακλώντας τη μείωση των μεσοπρόθεσμων προοπτικών για τη δυναμική της κερδοφορίας και την ανοδική αναθεώρηση των κινδύνων.

Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου