Απολογείται αύριο ο Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο


Έτοιμος να απολογηθεί δήλωσε ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου. Η απολογία του θα γίνει αύριο Πέμπτη. 

Στο μεταξύ, το δικαστήριο προχώρησε στην εξέταση του μάρτυρα υπεράσπισης και ορκωτού λογιστή, Παν. Πάτση, ο οποίος μελέτησε τις εκθέσεις του ΣΔΟΕ για τα δύο από τα τρία συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού, που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ.
Ο μάρτυρας υποστήριξε μεταξύ άλλων, πως δεν υπήρξε κανένα φορολογικό αδίκημα για τους Σ. Σικιαρίδη και Ελένη Παπακωνσταντίνου, ισχυριζόμενος ότι δεν εντόπισε καμία αποκρυβείσα φορολογική ύλη.
«Όλα τα ποσά που αναφέρονται στις εκθέσεις δεν είναι φοροδιαφυγή αλλά και κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών, μερίσματα. Όλες οι καταθέσεις χωρίς εξήγηση θεωρήθηκαν αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη» υποστήριξε. 

Παράλληλα, μίλησε για δύο μεθόδους ελέγχου, που με τη μία δεν προκύπτει φορολογικό παράπτωμα και με την άλλη - την οποία χρησιμοποίησε το ΣΔΟΕ - προκύπτει, ενώ ανέφερε πως οι δύο συγγενείς του Γ.  Παπακωνσταντίνου έχουν προσφύγει κατά του προστίμου που τους έχει επιβληθεί, στη Διοικητική Δικαιοσύνη.

Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου