Καθε Πεμπτη Δωρεαν εισοδος στο Μουσειο Μπενακη


Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος από τις 15 Ιουλίου 2013 και για έναν χρόνο προσέφερε στους επισκέπτες του Μουσείου Μπενάκη μία ημέρα την εβδομάδα δωρεάν είσοδο σε όλα του τα επισκέψιμα παραρτήματα. Η δωρεάν είσοδος, κάθε Πέμπτη, είχε σαν αποτέλεσμα την αύξηση της επισκεψιμότητας του Μουσείου, των μόνιμων συλλογών και των περιοδικών του εκθέσεων. Το κοινό είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει ισότιμα στη γνώση, ανανεώνοντας και ενδυναμώνοντας τη σχέση του με το Μουσείο , συμβάλλοντας ταυτόχρονα και στην εξέλιξη της φυσιογνωμίας του. Το 2015, από την 5η Μαρτίου και για έναν χρόνο, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος επαναλαμβάνει για δεύτερη συνεχή χρονιά αυτή του την προσφορά.
Το 1931 ο Αντώνης Μπενάκης δώρισε στο Ελληνικό κράτος ένα Μουσείο με χιλιάδες αντικείμενα και αρχεία από την προσωπική του συλλογή . Σήμερα το Μουσείο Μπενάκη αριθμεί 5 κτήρια ανοικτά στο κοινό, 4 αρχειακά παραρτήματα με πλούσιο και σπάνιο υλικό, πάνω από 100.000 αντικείμενα και 150.000 τόμους βιβλίων, ενώ κάθε χρόνο, κατά μέσο όρο, δέχεται περίπου 200.000 επισκέπτες και πραγματοποιεί 30 περιοδικές εκθέσεις και εκατοντάδες πολιτιστικές δραστηριότητες.

Η γέννηση του Μουσείου Μπενάκη οφείλεται στην ψυχική γενναιοδωρία ενός ανθρώπου, η εξέλιξή του όμως θα ήταν εξαιρετικά δύσκολη χωρίς τη συμβολή ενός πλήθους ευεργετών, δωρητών και υποστηρικτών. Το Μουσείο Μπενάκη είχε πάντα στο πλευρό του την αμέριστη συνδρομή όσων αναγνωρίζουν την ποιότητα του έργου που επιτελεί, όσων το εμπιστεύονται και το αγαπούν. Στις αντίξοες οικονομικές συνθήκες των καιρών καλείται να φέρει σε πέρας την αποστολή του ως σύγχρονος πολιτιστικόςοργανισμός με την υπευθυνότητα, τον επαγγελματισμό και την οικονομική αυτάρκεια, που θα του επιτρέψουν, όχι απλώς να επιβιώσει, αλλά να δημιουργήσει όσες προϋποθέσεις εξασφαλίζουν την πνευματική ανάταση που στις μέρες μας όλοι έχουμε ανάγκη. 

Σήμερα, για μία ακόμα φορά, βρίσκει θερμό υποστηρικτή σε αυτή του την προσπάθεια το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, κατά την περίοδο 2012-2015 ανέπτυξε, πέρα και πλέον των συνεχιζόμενων δωρεών του σε όλο τον κόσμο, πρωτοβουλία ενάντια στην κρίση ως συμβολή στην αντιμετώπιση των συνεπειών της στην Ελλάδα. 

Image

Με την πεποίθηση ότι οι τέχνες και ο πολιτισμός διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην κοινωνική και οικονομική ζωή των κοινοτήτων, το Ίδρυμα ενισχύει το Μουσείο Μπενάκη για δεύτερη χρονιά, παρέχοντας στο κοινό ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟ μία φορά την εβδομάδα στο Κεντρικό κτήριο, το Κτήριο οδού Πειραιώς, το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης και τηνΠινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα. 

Πέρα από την προσφορά δωρεάν εισόδου στο κοινό του Μουσείου Μπενάκη, η δέσμευση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για τη βελτίωση της προσβασιμότητας στις Τέχνες αποδεικνύεται και με τη διάθεση, ως δωρεά, ενός χρηματικού ποσού για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών του Μουσείου, υπό την προϋπόθεση ότι το Μουσείο θα συγκεντρώσει ένα αντίστοιχο ποσό από δωρεές και χορηγίες τρίτων (matching gift). Οι ισόποσες αυτές δωρεές/χορηγίες θα προορίζονται για το έργο και του σκοπούς του Μουσείου. 

Μουσείο Μπενάκη: ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΤΗΡΙΟ, Κουμπάρη 1 ΚΤΗΡΙΟ ΟΔΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, Αγ. Ασωμάτων 22 & Διπύλου 12 ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΝΙΚΟΥ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΥ-ΓΚΙΚΑ, Κριεζώτου 3 
  
Ώρες λειτουργίας:
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΤΗΡΙΟ Τετάρτη, Παρασκευή: 9:00 - 17:00, 
Πέμπτη, Σάββατο: 9:00 - 24:00
Κυριακή: 9:00 - 15:00 
Είναι κλειστό Δευτέρα, Τρίτη και τις ακόλουθες αργίες: 
25 Μαρτίου, 1 Μαΐου, 15 Αυγούστου, 28 Οκτωβρίου, 25-26 Δεκεμβρίου, 1 και 6 Ιανουαρίου, Καθαρή Δευτέρα, Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα, Αγίου Πνεύματος. 

ΚΤΗΡΙΟ ΟΔΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Πέμπτη, Κυριακή: 10:00 - 18:00, 
Παρασκευή, Σάββατο: 10:00 - 22:00 
Είναι κλειστό Δευτέρα, Τρίτη, τον μήνα Αύγουστο και τις ακόλουθες αργίες: 25 Μαρτίου, 1 Μαΐου, 28 Οκτωβρίου, 25-26 Δεκεμβρίου, 1 και 6 Ιανουαρίου, Καθαρή Δευτέρα, Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα, Αγίου Πνεύματος. 

ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή: 9:00 - 17:00
 
Είναι κλειστό Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και τις ακόλουθες αργίες: 
25 Μαρτίου, 1 Μαΐου, 15 Αυγούστου, 28 Οκτωβρίου, 25-26 Δεκεμβρίου, 1 και 6 Ιανουαρίου, Καθαρή Δευτέρα, Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα, Αγίου Πνεύματος. 

ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΝΙΚΟΥ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΥ-ΓΚΙΚΑ Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σαββάτο: 10:00 - 18:00 
Είναι κλειστή Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη, τον μήνα Αύγουστο και τις ακόλουθες αργίες: 
25 Μαρτίου, 1 Μαΐου, 28 Οκτωβρίου, 25-26 Δεκεμβρίου, 1 και 6 Ιανουαρίου, Καθαρή Δευτέρα, Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα, Αγίου Πνεύματος.Πηγή:www.monopoli.grΠηγή:www.monopoli.gr
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου