Εθνικό σχέδιο Τουρισμού


Τη διαμόρφωση Εθνικού Σχεδίου Στρατηγικής για τον Τουρισμό ανακοίνωσε χθες, απευθυνόμενη στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, η αν. υπουργός Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά.

Όπως επισήμανε, στο πλαίσιο σύνθεσης του Οδικού Χάρτη του Εθνικού Σχεδίου Στρατηγικής για τον Τουρισμό, αναμένει από το Ξ.Ε.Ε. κατηγοριοποιημένα όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον ξενοδοχειακό κλάδο.

Η αν. υπουργός Τουρισμού απευθυνόμενη στα μέλη του Δ.Σ. του Ξ.Ε.Ε. – που αποτελούν αιρετούς εκπροσώπους των ξενοδόχων από όλες τις περιφέρειες της χώρας- δήλωσε ότι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου αποτελεί κυρίαρχο στόχο του υπουργείου και ήδη αναζητούνται λύσεις για τον εμπλουτισμό του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος της χώρας.

Η κα Κουντουρά χαρακτήρισε το υπουργείο Τουρισμού ως εργαλείο επίλυσης προβλημάτων της τουριστικής επιχειρηματικής κοινότητας, αναφέροντας ως παράδειγμα το γεγονός ότι ήδη γίνονται παρεμβάσεις στο υπουργείο Εξωτερικών για την διευκόλυνση έκδοση βίζας από συγκεκριμένες χώρες όπου παρατηρούνται προβλήματα.

Παράλληλα τόνισε ότι στόχος της είναι η συρρίκνωση της γραφειοκρατίας και δεσμεύτηκε ότι το υπουργείο θα αποτελέσει τον συνεκτικό παράγοντα μεταξύ περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης για την άμεση αντιμετώπιση των ζητημάτων που δυσφημούν την εικόνα των τουριστικών προορισμών. Ακολούθως αναγνώρισε το θεσμικό ρόλο του Ξ.Ε.Ε. επισημαίνοντας τη σημαντικότητα του έργου του προσθέτοντας ότι είναι πρακτικός άνθρωπος και επιζητά γρήγορες και ορθολογικές λύσεις.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Ξ.Ε.Ε. κ. Γιώργος Τσακίρης προλογίζοντας την υπουργό στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου υπογράμμισε ότι το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος αποτελεί θεματοφύλακα της ποιότητας του ελληνικού τουρισμού. Όπως σημείωσε, το θεσμικό ρόλο του Ξ.Ε.Ε. συνθέτουν και ενισχύουν σήμερα, μεταξύ άλλων, η αρμοδιότητα της κατάταξης των τουριστικών καταλυμάτων, η έγκριση των τίτλων τους, το πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό» κ.α. Ο κ. Τσακίρης ανέφερε ενδεικτικά τις μελέτες, που διενήργησε το Επιμελητήριο, για το Sharing Economy, για την άμβλυνση της εποχικότητας, για τον τουρισμό Τρίτης Ηλικίας, για τον Ιατρικό Τουρισμό κ.λ.π. Καταλήγοντας ο πρόεδρος του Ξ.Ε.Ε. ζήτησε την καλύτερη δυνατή συνεργασία με το υπουργείο στο οποίο άλλωστε το Επιμελητήριο είναι εποπτευόμενος φορέας.
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου