Επανεκκινούν τη Δευτέρα οι συνομιλίες για το μαύρο ελληνικό χρήμα στις ελβετικές τράπεζες


Αύριο Δευτέρα στην Αθήνα θα επαναληφθούν οι συνομιλίες μεταξύ Ελβετίας και Ελλάδας για μη δηλωθείσες καταθέσεις σε ελβετικές τράπεζες, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ελβετικού υπουργείου Οικονομικών.
«Ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για διεθνή χρηματοπιστωτικά θέματα Ζακ ντε Βατβίλ μεταβαίνει στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα», ανάφερε χαρακτηριστικώς ο εκπρόσωπος Ρολάν Μεϊέρ στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).
Όπως επισήμανε ο ίδιος, θα είναι η πρώτη φορά από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας ελληνικής κυβέρνησης που Βέρνη και Αθήνα θα συζητήσουν το θέμα.
Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η ελβετική εφημερίδα «Tages-Anzeiger», οι ελληνικές καταθέσεις στην Ελβετία ανέρχονται σε 1,5 δισεκατομμύριο ελβετικά φράγκα (1,4 δισεκατομμύριο ευρώ).
Η τελευταία συνάντηση υψηλού επιπέδου για το ζήτημα ανάμεσα στη Βέρνη και την Αθήνα χρονολογείται στις 4 Φεβρουαρίου 2014. Ο υπουργός Οικονομικών της Ελβετίας είχε συναντηθεί τότε με τον έλληνα ομόλογό του Γιάννη Στουρνάρα και είχε προτείνει, σύμφωνα με τα ελβετικά μέσα ενημέρωσης, λύση για τη διευθέτηση του θέματος, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει κάτι.
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου