Βρετανικό Μουσείο: Το ιδανικό σώμα στην αρχαία Ελλάδα



Έκθεση για το ιδανικό σώμα στην αρχαία Ελλάδα πραγματοποιεί το Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο , παρουσιάζοντας όχι μόνο αγάλματα που περιλαμβάνονται στη συλλογή του, αλλά και «δανεικά» αγάλματα από άλλα μουσεία.

Η έκθεση, επονομαζόμενη «Ο ορισμός του ωραίου: το σώμα στην τέχνη στην αρχαία Ελλάδα» , πραγματεύεται, τόσο την εξέλιξη των κανόνων του ωραίου στην αρχαία Ελλάδα, όσο και τις επιρροές τους. Μεταξύ των γλυπτών που παρουσιάζονται είναι και τα γνωστά γλυπτά του Παρθενώνα , τα οποία βρίσκονται στην Βρετανία από το 19ο αιώνα παρά το γεγονός ότι Ελλάδα ζητά την επιστροφή τους.

Σύμφωνα με το διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου Νιλ ΜακΓκρέγκορ , η έκθεση θα περιλαμβάνει και άλλα αξιοθαύμαστα δάνεια , μεταξύ των οποίων είναι ένα εξαίσιο μπρούτζινο άγαλμα, το οποίο εντοπίστηκε το 1999 στη Μεσόγειο και πλέον αποτελεί απόκτημα της Κροατίας. Ο κ.ΜακΓκρέγκορ συγκεκριμένα ανέφερε: «Είναι ένας εθνικός θησαυρός και μια ευκαιρία για εμάς να δούμε πώς έμοιαζαν πραγματικά τα ελληνικά, μπρούτζινα αγάλματα».

Η έκθεση , μια αξιότιμη προσπάθεια του Βρετανικού Μουσείου να παρουσιάσει τις μόνιμες συλλογές του, θα λάβει τέλος τις 5 Ιουλίου 2015.


Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου