Φήμες ότι ο Βαρουφάκης σκέφτεται να τα παρατήσει


Δεν θέλει να χτυπιέται εξαιτίας του η κυβέρνηση, που δίνει σκληρές μάχες

Οι συνεχεις άγριες και άδικες επιθέσεις που δέχεται ο υπουργός των Οικονομικών από τα ντόπια και τα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, επειδή υποστηρίζει με πάθος τα συμφέροντα της χώρας μας και λέει τα πράγματα με το όνομά τους, και οι οποίες, όπως πιστεύει, όχι μόνο θα συνεχιστούν, αλλά και θα ενταθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες όμως, δεν μπορέσαμε να επιβεβαιώσουμε, έχει αρχίσει να σκέπτεται, μήπως θα πρέπει να… παραιτηθεί για να ηρεμήσει και αυτός και όλοι όσοι τον βρίζουν!..

Στην απόφαση αυτή ο Γιάνης Βαρουφάκης, ίσως οδηγηθεί για να σταματήσουν κυρίως τα ξένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να τον κυνηγούν και να τον βρίζουν, γιατί η συνεχιζόμενη επιθετικότητα εναντίον του, δημιουργεί κατά την άποψή του, προβλήματα στην κυβέρνηση και προσωπικά στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Όπως είναι γνωστό ο Γιάνης Βαρουφάκης, έχει στοχοποιηθεί όσο κανείς άλλος πριν από τον Σόιμπλε και το Ιερατείο των Βρυξελλών, με αποτέλεσμα να «βραχυκυκλώνονται» και να μεταθέτονται αποφάσεις που είναι καθοριστικές για το λαό και τη χώρα μας. Ο υπουργός, που τόλμησε να υψώσει τη φωνή του στους ξένους και έγινε σύμβολο για τους καταπιεσμένους λαούς όλου του κόσμου, σκέπτεται μήπως πρέπει να υποβάλει την παραίτησή του, γιατί γνωρίζει ότι όσο παραμένει στη θέση του, οι επιθέσεις θα πολλαπλασιάζονται και θα έχουν στόχο την ίδια την κυβέρνηση και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Μια τέτοια εξέλιξη θα στερήσει απ’ την κυβέρνηση ένα άλογο κούρσας, που θεωρείται βέβαια «δύστροπο» από τους εταίρους μας, που το οποίο, έβαζε κάτω το κεφάλι και έτρεχε, δημιουργώντας όμως προβλήματα και συγκρουσιακές καταστάσεις στη διάρκεια της κούρσας, για να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της χώρας. Σε περίπτωση που παραιτηθεί ο Βαρουφάκης και εάν ο πρωθυπουργός κάνει αποδεκτή την παραίτησή του, πράγμα που δεν είναι καθόλου βέβαιον, τότε θα τοποθετήσει στη θέση του υπουργό χαμηλού προφίλ, που θα διαπραγματεύεται με περισσότερη ευκολία και χωρίς να προκαλεί με τους ξένους.

Πάντως ο Αλέξης Τσίπρας, αναγνωρίζει ότι οι υπηρεσίες που προσέφερε ο Γιάνης Βαρουφάκης στην κυβέρνηση και τον τόπο είναι τεράστιες. Το ίδιο βέβαια πιστεύει και η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, απόδειξη και οι χθεσινές εκδηλώσεις λατρείας στο πρόσωπό του στα Χανιά.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης κατάφερε να διεθνοποιήσει το ελληνικό πρόβλημα, τολμώντας να συγκρουστεί μετωπικά με το ιερατείο των Βρυξελλών. Έδειξε περίσσιο θάρρος στις διεθνείς συναντήσεις του και ποτέ δεν φοβήθηκε να πει την αλήθεια για αυτούς που οδήγησαν την Ελλάδα στη σημερινή κατάσταση. Ο υπουργός των Οικονομικών απέδειξε, ότι δεν μπορεί να μπει σε καλούπια, ούτε να δεχθεί τα στερεότυπα του Σόιμπλε παραμένοντας ρομαντικός αγωνιστής με τεράστιο δείκτη ευφυΐας, γεγονός που τον οδηγεί πολλές φορές σε σκληρές συγκρουσιακές καταστάσεις.

Η παγκόσμια φήμη και αποδοχή που απέκτησε ο Γιάνης Βαρουφάκης, τον οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε μεγάλη διεθνή καριέρα. Είναι ήδη, όπως μαθαίνουμε, περιζήτητος απ’ τις ξένες πολυεθνικές εταιρείες, οι οποίες είναι διατεθειμένες να του προσφέρουν μισθό μαμούθ, αφού το ταλέντο του στις διαπραγματεύσεις και οι γνώσεις του στα οικονομικά ζητήματα δεν αμφισβητούνται ούτε καν απ’ τους εχθρούς του. Ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός, ούτε διανοήθηκε να ζήσει από την πολιτική. Έδωσε τη μάχη μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα γιατί πίστεψε και εξακολουθεί να πιστεύει στο δίκαιο του αγώνα. Αναγνωρίζει, βέβαια, ότι στην παρούσα συγκυρία είναι πάρα πολύ δύσκολη κάθε λύση που θα κινείται στην κατεύθυνση σύγκρουσης με το ιερατείο των
Βρυξελλών, αλλά πιστεύει ότι μελλοντικά οι συνθήκες θα αλλάξουν τόσο σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και στις ισορροπίες σε επίπεδο παγκοσμίων υπερδυνάμεων.

Πάντως η απουσία του τις τελευταίες ημέρες από συνεντεύξεις και κυβερνητικές πρωτοβουλίες, ενισχύουν τις φήμες που τον εμφανίζουν να σκέπτεται την παραίτηση, παρά το γεγονός ότι το Μαξίμου διαψεύδει τις σχετικές πληροφορίες.

Άλλωστε το γεγονός ότι η λίστα των μεταρρυθμίσεων έχει περάσει σε άλλο επίπεδο, δείχνει ότι κάτι συμβαίνει με τον Γιάνη Βαρουφάκη και είναι ζήτημα ημερών να ξεκαθαριστεί οριστικά η κατάσταση, πράγμα που εξαρτάται κυρίως από τον ίδιο τον υπουργό.
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου