Οι ιδιότητες των «υπερτροφών»


Superfoods ή αλλιώς υπερτροφές είναι ένας όρος του μάρκετινγκ που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τις ιδιότητες κάποιων τροφών με πολλαπλά οφέλη για την υγεία.

Με τόσες πολλές επιλογές superfoods που κυκλοφορούν, είναι δύσκολο να γνωρίζουμε τι θα ενισχύσει πραγματικά την υγεία μας.

Γνωρίζατε ότι τρώγοντας ένα σάντουιτς με μπέικον χάνετε μισή ώρα από το προσδόκιμο της ζωής σας; Προτού ετοιμάσετε μια πράσινη σαλάτα, σε μια προσπάθεια να κερδίσετε τα 30 αυτά λεπτά, ας δούμε μερικές επιλογές που είναι πραγματικά καλές για την υγεία σας.

Λάδι Καρύδας

To λάδι καρύδας έχει χαρακτηριστεί ως «σύμμαχος» στην απώλεια βάρους.
Παρά το ότι περιέχει πάνω από 90% κορεσμένα λιπαρά, το λάδι καρύδας έχει χαρακτηριστεί ως ο πιο πρόσφατος σύμμαχος για την απώλεια βάρους. Μεγάλη κατανάλωση παρατηρείται από διάφορους διάσημους, όπως η Αντζελίνα Τζολί, η οποία ξεκινά την ημέρα της με δημητριακά βουτηγμένα σε λάδι καρύδας, το μοντέλο Μιράντα Κερ ρίχνει μια κουταλιά λάδι καρύδας στο πράσινο τσάι της, ενώ η Γκουίνεθ Πάλτροου το χρησιμοποιεί ως στοματικό διάλυμα.


Μελέτες έχουν δείξει ότι το λάδι καρύδας βοηθά στην καύση θερμίδων, καθώς και στην απώλεια βάρους, όταν καταναλώνεται με μέτρο, λέει ο διατροφολόγος Kim Pearson. Η περιεκτικότητά του σε λαυρικό οξύ, είναι γνωστό ότι εξουδετερώνει τα επιβλαβή βακτήρια. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στο δέρμα και τα μαλλιά.

Βιολογικό Λάχανο Kale
Το Κέιλ είναι ένα είδος λάχανου με σκούρα φυλλώδη πρασινάδα και υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, ασβέστιο, βιταμίνες Κ, Α και C , ενώ υπάρχουν ακόμη ισχυρισμοί ότι μπορεί να μειώσει τα σημάδια της γήρανσης. Το Kale φαίνεται να έχει αντιφλεγμονώδη δράση στον οργανισμό, καθώς η υψηλή περιεκτικότητά του σε φυτικές ίνες βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού.

«Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και μαγνήσιο, και το κύριο πλεονέκτημα είναι η μεγάλη αξία του σε σύγκριση με άλλα λεγόμενα superfoods», λέει ο ειδικός τροφίμων Ian Marber.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το καταναλώσετε, από σαλάτες μέχρι Kale τσιπς. Αλλά θα πρέπει να έχετε υπόψη ότι ο σίδηρος από το λάχανο αυτό δεν απορροφάται τόσο εύκολα όσο ο σίδηρος από το κρέας.


Οι υπερτροφές που μπορεί να έχετε ήδη στο σπίτι σας

Oι μαγειρεμένες ντομάτες περιέχουν μια εύκολα απορροφήσιμη μορφή του αντιοξειδωτικού λυκοπενίου, το οποίο είναι σημαντικό για την ανάπλαση του κατεστραμμένου από τον ήλιο δέρματος. Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι το ντοματόζουμο είναι μια καλή θεραπεία για το ηλιακό έγκαυμα;


Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό, που θα βρείτε εύκολα διαθέσιμο στο εμπόριο και χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα. Αυτό το ταπεινό λαχανικό είναι γεμάτο από φυτικές ίνες, ασβέστιο, σίδηρο και βιταμίνη C.

Τα βατόμουρα περιέχουν υψηλά-επίπεδα της βιταμίνης C, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την παραγωγή κολλαγόνου. Καταναλώστε άφθονα αν θέλετε να ενυδατώσετε το δέρμα σας και να μειώσετε την εμφάνιση των ρυτίδων.

Το σκόρδο όταν συνθλίβεται απελευθερώνει αντιβακτηριακές ουσίες, χρήσιμες για την καταπολέμηση του κρυολογήματος και τη θεραπεία της ακμής.

ΠΗΓΗ: www.mirror.co.uk
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου