Όλα τα μυστικά για υγιή μαλλιά



Βάλτε τέλος στην ψαλίδα, τρώγοντας


To γκριζάρισμα, η ψαλίδα και η πιτυρίδα είναι ορισμένες από τις σημαντικότερες αιτίες που κάνουν τις γυναίκες να... σπεύδουν στον κομμωτή τους, με μια μελέτη να καταδεικνύει πως η μέση γυναίκα θα ξοδέψει κατά τη διάρκεια της ζωής της για την κώμη της περίπου 40.000 ευρώ!   

Στο πλαίσιο μιας καλύτερης οικονομικής διαχείρισης όμως, αξίζει να μάθετε πως υπάρχουν απλούστεροι κι ανέξοδοι τρόποι προκειμένου να διατηρήσετε τη ζωντάνια των μαλλιών σας, προτού αποφασίσετε να βάλετε το χέρι στην τσέπη. Πως μπορεί να γίνει αυτό; Εντάξτε στη διατροφή σας καρύδια, κινόα και πιπεριές!


«Όσα ακριβά προϊόντα και να αγοράσουμε δεν θα εξισορροπήσουμε τα οφέλη της σωστής διατροφής στα μαλλιά μας», λέει η ειδική για το τριχωτό της κεφαλής, Σάρα Αλισον.

«Για πολλούς από τους πελάτες μου με θαμπά μαλλιά και εύθραυστες τρίχες η λύση βρίσκεται στις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία που θα πάρουν από την τροφή τους», προσθέτει και εξηγεί πως για το λόγο αυτό, οι διατροφικές τους συνήθειες είναι το πρώτο πράγμα που τους ρωτά.

«Ενδεχόμενη έλλειψη πρωτεϊνών, γλυκόζης, βιταμινών και ιχνοστοιχείων από τον οργανισμό, θα έχει ορατές συνέπειες πρώτα απ’ όλα στην ποιότητα των μαλλιών» λέει ο Δρ. Ιαν Βαντστάιν. Για το λόγο αυτό, αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα θαμπάδας, ψαλίδας, πιτυρίδας ή πρόωρου γκριζαρίσματος, αντί να επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κοσμετολογίας, επισκεφτείτε καλύτερα το …μανάβικο και προμηθευτείτε τα απαραίτητα.

Πιο αναλυτικά, αν τα μαλλιά σας χάνουν την χρωστική τους ουσία πριν την ώρα τους, η λύση βρίσκεται στα καρύδια. Ο συγκεκριμένος καρπός περιέχει πολλά συστατικά, όπως η βιταμίνη Ε, που θα ενισχύσουν την παραγωγή της μελανίνης στον οργανισμό σας, η οποία είναι υπεύθυνη και για τη διατήρηση του χρώματος των μαλλιών.


Από την πλευρά του, το δημητριακό κινόα , που μπορείτε να το καταναλώσετε ωμό ή βρασμένο, είναι πλούσιο σε αμινοξέα αλλά και σε λυσίνη, ένα συστατικό που υπάρχει σε κάθε σαμπουάν που στοχεύει στην ενδυνάμωση της τρίχας και την αποφυγή της τριχόπτωσης.

Τέλος, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, τα όσπρια και κάθε πηγή σιδήρου είναι η νούμερο ένα «θεραπεία» για πυκνά και υγιή μαλλιά ενώ την ίδια ώρα εξηγούν πως το αυγό θα τους χαρίσει ελαστικότητα, τα στρείδια και γενικά τα οστρακοειδή "πολεμούν" την πιτυρίδα και οι πιπεριές, τροφή πλούσια σε βιταμίνη C, θα αποτρέψουν τη δημιουργία ψαλίδας. 

Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου