Ελληνας εφοπλιστής διακινεί το λαθραίο πετρέλαιο των τζιχαντιστών


Συναγερμoς έχει σημάνει στις αμερικανικές και ευρωπαϊκές υπηρεσίες πληροφοριών, για τα νταραβέρια που έχουν αναπτύξει οι εξτρεμιστές του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους με Έλληνες και Τούρκους εφοπλιστές και λαθρεμπόρους.

Η μεγάλης κυκλοφορίας τούρκικη εφημερίδα «Zaman», αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές από το λαθρεμπόριο του παράνομου πετρελαίου από τους τζιχανιστές, καρφώνοντας μεταξύ των άλλων και μεγάλο ελληνικό εφοπλιστικό όμιλο, ο οποίος σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα έχει αναλάβει τη διακίνηση και την πώλησή του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η διακίνηση γίνεται με έξι τάνκερ τα οποία ανήκουν στην εταιρεία Marine Management Services, που φέρεται να ανήκει στο γνωστό εφοπλιστή Γρηγόρη Καλλιμανόπουλο. Εμπλοκή στο λαθρεμπόριο πετρελαίου έχουν και άλλοι Έλληνες εφοπλιστές, οι οποίοι δεν αναφέρονται στο δημοσίευμα, αλλά βρίσκονται εδώ και καιρό στο στόχαστρο Αμερικανών και Βρετανών πρακτόρων.

Καλά πληροφορημένη πηγή αποκάλυψε στην «kontranews», ότι Έλληνες επιχειρηματίεςεμπλέκονται επίσης στο λαθρεμπόριο όπλων αλλά και φαρμάκων και έχουν γίνει προνομιακοί προμηθευτές του Ισλαμικού Κράτους. Η ίδια πηγή πρόσθεσε, ότι οι συναλλαγές του Ισλαμικού Κράτους με τους Έλληνες λαθρέμπορους γίνονται στο Κατάρ και σε ορισμένες περιπτώσεις στην Κύπρο.


Οι αμερικανικές και βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών θεωρούν επίσης την Ελλάδα ως μεγάλο κέντρο στρατολόγησης του Ισλαμικού Κράτους.

Στην κατεύθυνση αυτή επισημαίνουν, ότι ο συλληφθείς πρόσφατα στην Τουρκία επιχειρησιακός πράκτορας του ISIS, βρίσκονταν για ένα ολόκληρο μήνα στην Αθήνα. 

Την ύπαρξη επιχειρησιακών πυρήνων τζιχαντιστών στην Αθήνα μαρτυρούν και οι συνομιλίες που έχουν υποκλαπεί.


Γιαυτό δεν αποκλείεται πολύ σύντομα να έχουμε καταιγιστικές εξελίξεις που αφορούν στην αποκάλυψη κορυφαίων Ελλήνων επιχειρηματιών που εμπλέκονται στο λαθρεμπόριο με το Ισλαμικό Κράτος χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο να υπάρξουν και συλλήψεις πυρήνων των τζιχαντιστών στην Αθήνα.


Το δημοσίευμα
Δημοσίευμα με το οποίο Έλληνες εφοπλιστές παρουσιάζονται ως λαθρέμποροι πετρελαίου των τζιχαντιστών στη Μεσόγειο φιλοξενεί η τουρκική εφημερίδα «Ζaman» στην ιστοσελίδα της, σε ανάλυση για τα λιμάνια της Τουρκίας που δένουν τα τάνκερ του παράνομου εμπορίου αργού πετρελαίου και τα δρομολόγια που ακολουθούν.

Σύμφωνα με το άρθρο, ελληνόκτητα τάνκερ φέρονται να μεταφέρουν το παράνομο πετρέλαιο του βόρειου Ιράκ από την Τουρκία στο Ισραήλ μάλιστα ο συνολικός όγκος του παράνομου πετρελαίου που έχει μεταφερθεί από τον Μάιο του 2014 μέχρι τον Μάρτιο του 2015, φτάνει στα 2,1 εκατομμύρια βαρέλια.

Τα περισσότερα δρομολόγια, από το τουρκικό λιμάνι του Τσεϊχάν στο λιμάνι της πόλης Ασντόντ του Ισραήλ, τα έχει κάνει το ελληνικής ιδιοκτησίας πλοίο «United Emblem», αναφέρει η ιστοσελίδα της «Zaman».



Εκτός όμως από το συγκεκριμένο, σύμφωνα με την 15μελή λίστα που δημοσιεύει η τουρκική εφημερίδα, λαθρεμπόριο πετρελαίου από την Τουρκία προς το Ισραήλ, κάνουν άλλα 5 ελληνικά τάνκερ, τα «United Dynamic», «Delta Sailor», «United Grace» και «United Carrier», καθώς και τα ελληνικής ιδιοκτησίας αλλά με ξένη σημαία -κυρίως Μάλτας- «Kamari», «Angelica An» κ.ά.

Τα πλοία που εμφανίζονται στο δημοσίευμα είναι ιδιοκτησίας της εταιρείας Marine Management Services, η οποία φέρεται να ανήκει στον εφοπλιστή Γρηγόρη Καλλιμανόπουλο.

Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου