Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία των 227 επιβατών του πλοίου «Βιντσέντζος Κορνάρος» που βρίσκεται από χθες βράδυ και μέχρι αυτή την ώρα σε αμμώδη περιοχή κοντά στον λιμενοβραχίονα του λιμανιού της Κάσου μετά την προσάραξή του κατά τη διαδικασία πρόσδεσής του, ενώ στην περιοχή επικρατούν ισχυροί άνεμοι 7 με 8 μποφόρ!

Από την προσάραξη ουδείς τραυματίστηκε, ούτε έχει προκληθεί κάποιο ρήγμα στο πλοίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ρυμουλκό που έχει ξεκινήσει από τη Μύκονο, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ, αναμένεται να φθάσει στο σημείο περίπου στις 23:00 το βράδυ!.

Θύματα εμπαιγμού υποστηρίζουν ότι έπεσαν οι περισσότεροι από τους επιβάτες ενώ όπως υποστηρίζουν με δηλώσεις τους στο Cretalive, αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν να ήρθαν τα ρυμουλκά και να φεύγουν εξαιτίας των ανέμων. Ανησυχούν δηλαδή μήπως συμβαίνει και κάτι άλλο, παράλληλα.

Ο κ. Στεφανος Βαρδιάμπασης από την Ιεράπετρα λέει στο Cretalive: «Ειμαστε 100 μέτρα από το λιμάνι και μας έχουν εγκλωβισμένους. Μας κοροϊδεύουν. Γιατί δεν βγάζουν τον κόσμο έξω; Την πλήρη ευθύνη έχει ο καπετάνιος και η εταιρεία».

Να σημειωθεί ότι συνάντηση με τον καπετάνιο είχε απόψε μία παρέα Κρητικών επιβατών που εξέφρασαν την ανησυχία και την αγωνία όλων, ωστόσο, δεν φαίνεται να βγήκε κάτι από αυτό το ραντεβού.

Οι επιβαίνοντες κάνουν λόγο για τραγικές συνθήκες μέσα στο πλοίο και ζητούν την άμεση αποβίβασή τους από αυτό.

Να σημειωθεί ότι το πλοίο εκτελεί το δρομολόγιο Πειραιάς- Μήλος- Σαντορίνη- Ανάφη- Σητεία- Κάσος- Κάρπαθος- Διαφάνι- Χάλκη- Ρόδος και επιστροφή.

Μόλις το «Βιτσέντζος Κορνάρος» αποκολληθεί θα οδηγηθεί στο λιμάνι της Κάσου, προκειμένου να ελεγχθεί.