Παραδομένη στο χάος η Φρανκφούρτη: Μάχες αστυνομίας-διαδηλωτών, φωτιές και οδοφράγματα (φωτό)


Τουλάχιστον δύο οχήματα της αστυνομίας πυρπολήθηκαν από διαδηλωτές κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων κατά της λιτότητας, που πραγματοποιούνται σήμερα στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας, όπως αναφέρει το Associated Press.

Οι Αρχές ανακοίνωσαν ακόμα ότι ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από πέτρα, νωρίς το πρωί της Τετάρτης, σε επεισόδια κοντά στο κτίριο της Παλιάς Όπερας της Φρανκφούρτης.
fr 1Η ατμόσφαιρα στην πόλη περιγράφεται από τα διεθνή ΜΜΕ ως εκρηκτική, ενώ δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας εν όψει των εγκαινίων του νέου Πύργου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
fr 3Για τα εγκαίνια της νέας έδρας της τράπεζας το κίνημα Blockuppy έχει οργανώσει μαζικές κινητοποιήσεις, ενώ η ένταση ξεκίνησε ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες.
fr 4Ομάδες διαδηλωτών του Blockuppy είχαν ξεκινήσει από τις προηγούμενες ημέρες να στήνουν το χώρο συγκέντρωσης σε σημείο κοντά στη νέα έδρα της ΕΚΤ. Εκτός από Γερμανούς, το «παρών» έχουν δώσει υποστηρικτές του κινήματος και από άλλες χώρες.
fr 5Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται κατά της πολιτικής λιτότητας στην Ευρώπη, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Associated Press.

fr 6fr 7
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου