Τσίπρας: Εντός της εβδομάδας η οριστική πολιτική λύση στο ελληνικό ζήτημα


«Στις 25 Γενάρη ο ελληνικός λαός απεφάνθη οριστικά. Δρόμος επιστροφής στο Μνημόνιο για την Ελλάδα δεν υπάρχει» τόνισε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο «Έθνος», δίνοντας για μια ακόμη φορά το στίγμα της νέας κυβέρνησης.
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που πρότεινε η ελληνική πλευρά στους «θεσμούς», καταγγέλλοντας δυνάμεις που βάζουν εμπόδια στην τελική συμφωνία: «Έχουμε προτείνει διοικητική ανασυγκρότηση, φορολογική μεταρρύθμιση και καταπολέμηση της διαφθοράς. Σε αυτά υπάρχει συμφωνία ήδη. Από κει και πέρα, δεν σας κρύβω ότι υπάρχουν δυνάμεις που θα ήθελαν τη ρήξη για να εξυπηρετηθεί η συνέχιση της λιτότητας και γι” αυτόν το λόγο δημιουργούν εμπόδια στην υλοποίηση της απόφασης της 20ής Φεβρουαρίου».
«Καμία απειλή για μισθούς, συντάξεις και καταθέσεις»
Όσον αφορά στα δημοσιεύματα που παρουσιάζουν κινδύνους για τους μισθούς, τις συντάξεις και τις καταθέσεις, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «υπάρχουν δυνάμεις στην Ευρώπη, αλλά δυστυχώς και στην Ελλάδα, που έχουν υπαρξιακή ταύτιση με τη λιτότητα. Η ίδια τους η πολιτική ύπαρξη μπαίνει σε κίνδυνο, αν αμφισβητηθεί η λιτότητα και θα κάνουν τα πάντα για να ανακόψουν τη διαπραγματευτική προσπάθεια του ελληνικού λαού. Θα απειλήσουν, θα προβοκάρουν, θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν πολιτικό και οικονομικό πανικό. Απέναντι σ” αυτήν την προσπάθεια, ο ελληνικό ςλαός πρέπει να παραμείνει ψύχραιμος και φυσικά να γνωρίζει ότι η κυβέρνησή του αξιολογεί τις ανάγκες των Ελλήνων πολιτών ως πολύ πιο σημαντικές από τις απαιτήσεις κάποιων ακραίων εκπροσώπων των δανειστών».
«Ούτε γι” αστείο δεν πρέπει να ακούγονται τέτοια πράγματα. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους μισθούς και τις συντάξεις, όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών. Και καμία απειλή για τις καταθέσεις» καθησυχάζει.
Ερωτηθείς για το αν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο, σε περίπτωση που δεν ξεσφίξουν οι εταίροι τη θηλιά της χρηματοδότησης, απάντησε ότι «προφανώς και υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο. Δεν πιστεύω όμως ότι θα χρειαστεί να εφαρμόσουμε κάποιο, γιατί το ελληνικό ζήτημα θα λυθεί σε πολιτικό επίπεδο μέχρι το τέλος της εβδομάδας, πριν τη Σύνοδο Κορυφής ή κατά τη διάρκειά της».
Πρόσθεσε, δε, ότι, «αν συνεχιστεί η υπονόμευση της συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου, είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να υπάρξει πολιτική λύση στο ανώτατο δυνατό επίπεδο».
Ο ίδιος θέλησε να απαντήσει και στις παραινέσεις για άλλες συνεργασίες, εκτός αυτής με τους ΑΝΕΛ: «Ο καθένας θα ήταν προτιμότερο να κοιτά τα του οίκου του. Η Ελλάδα δεν είναι αποικία κανενός. Έχουμε μια ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία 162 βουλευτών και μια ακόμα πιο ισχυρή στήριξη από την κοινωνία, που καταγράφεται σχεδόν σε όλες τις μετρήσεις της κοινής γνώμης. Γι” αυτό και δεν φοβόμαστε τίποτα και κανέναν».
Αρνήθηκε μάλιστα μετά βδελυγμίας οποιαδήποτε περίπτωση εκλογών ή δημοψηφίσματος: «Να κάνουμε εκλογές, γιατί; Για να κάνουμε το ποσοστό μας ακόμα μεγαλύτερο; Δεν υπάρχει λόγος. Η πλειοψηφία που έχουμε στη Βουλή είναι πολύ μεγάλη και σταθερή. Να κάνουμε δημοψήφισμα για ποιο λόγο; Οι εκλογές του Γενάρη είχαν, ούτως ή άλλως, δημοψηφισματικό χαρακτήρα. Ο λαός αψήφησε την τρομοκρατία και μας έδωσε ξεκάθαρη λαϊκή εντολή να τελειώνουμε με τα μνημόνια οριστικά και να διαπραγματευτούμε σκληρά μέχρι τέλους. Να ματώσουμε, αν χρειαστεί, για να πάψει ο λαός μας να ματώνει. Δεν χρειαζόμαστε, λοιπόν, κανένα δημοψήφισμα για να υλοποιήσουμε την εντολή της 25ης Γενάρη».
«Τα πραξικοπήματα στην Ελλάδα τέλειωσαν»

Ο κ. Τσίπρας προειδοποίησε όσους σχεδιάζουν τη φθορά ή την πτώση της κυβέρνησης: «Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, δηλαδή τον ελληνικό λαό. Το πρόβλημά τους είναι πως, ό,τι και να κάνουν, πάλι μπροστά τους θα μας βρουν. Πραξικοπήματα στην Ελλάδα δεν γίνονται. Τελείωσαν μαζί με το παλάτι».
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου