Η ''θαυματουργική'' σαλάτα για αποτοξίνωση του ήπατος



Σήμερα ζούμε σε έναν κόσμο όπου το περιβάλλον έχει μολυνθεί αρκετά, με συνέπεια αυτό να καταλήγει και στο πιάτο μας.
Τα φαγητά μας ακόμα και τα φρούτα και τα λαχανικά έχουν χημικές ουσίες που είναι και καρκινογόνες και  αν καταναλωθούν σε μεγάλες ποσότητες επιφέρουν μεγάλη ζημιά στην υγεία μας.

Πέραν αυτών όμως έχουν αλλάξει κατά πολύ και οι διατροφικές μας συνήθειες σε σχέση με τους προγόνους μας, αφού τρώμε περισσότερο λίπος και σάκχαρα με αποτέλεσμα το συκώτι μας να είναι καθημερινά φορτωμένο με τη μέγιστη  χωρητικότητα κάτι που μακροπρόθεσμα μπορεί να μας προκαλέσει ζημιά. 

Το συκώτι είναι υπεύθυνο για την αποτοξίνωση του αίματος καθώς διαλύει τα λίπη και τα σάκχαρα που μπαίνουν στον οργανισμό μέσω του φαγητού. Συμβάλλει επίσης στην καλή λειτουργία του μεταβολισμού των πρωτεϊνών καθώς και στην καλύτερη αποθήκευση των βιταμινών Α, D, K, B12.

Αν υπάρχει δυσλειτουργία στο συκώτι, αυτό αποτελεί ένα μεγάλο εμπόδιο για μία φυσιολογική και υγιή ζωή. 
Γιαυτό και από αρχαιοτάτων χρόνων η αποτοξίνωση του ήπατος θεωρούνταν απολύτως απαραίτητη.

Αν για κάποιο λόγο το συκώτι δε λειτουργεί σωστά ώστε να καθαρίζει ως όφειλε τον οργανισμό μας, τότε μπορεί να προκαλέσει τη δυσλειτουργία και άλλων οργάνων και να επιφέρει σοβαρότατα προβλήματα στην υγεία, όπως την επιβράδυνση του μεταβολισμού, δυσπεψία, δυσανεξία σε λιπαρά τρόφιμα και το αλκοόλ, αλλεργίες, υψηλό πυρετό, άσθμα, κακή αναπνοή, μέχρι μαύρους κύκλους και ορμονικές διαταραχές κ.α.

Για να διατηρήσετε το συκώτι σας υγιές, πρώτα απ' όλα πρέπει να τρώτε υγιεινά και να εγκαταλέιψετε την κατανάλωση υπερβολικών ποσοτήτων τροφίμων που περιέχουν χημικές ουσίες, λίπη και σάκχαρα.

Επίσης φτιάξτε τη σαλάτα που ακολουθεί, με παντζάρι, δαμάσκηνα και σπόρους ώστε να έχετε θαυματουργά αποτελέσματα στην αποτοξίνωση του ήπατος (συκώτι).

Υλικά:
5 μικρά παντζάρια, βραστά ή ψητά 
1 φλιτζάνι αποξηραμένα δαμάσκηνα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας σουσάμι, λιναρόσποροι
Αλάτι.

Προετοιμασία:
- Κόβουμ τα παντζάρια σε μικρούς κύβους και τα δαμάσκηνα σε μικρότερα κομμάτια.
- Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το σουσάμι και τους λιναρόσπορους και προσθέτουμε λίγο αλάτι, ώστε να φτιάξουμε ένα ωραίο dressing.
- Βάζουμε σε ένα πιάτο τα κομμένα παντζάρια και δαμάσκηνα, ρίχνουμε από πάνω το dressing και ανακατεύουμε.

Τα παντζάρια εκτός από πολύ νόστιμα βοηθάνε επίσης και στην καλύτερη λειτουργία του ήπατος, βοηθάει στην αραίωση της χολής ώστε να μπορεί να διεισδύει καλύτερα στο ήπαρ και το λεπτό έντερο.

Τα δαμάσκηνα μειώνουν τα οξέα του στομάχου και μας βοηθούν να απαλλαγούμε από τη δυσκοιλιότητα.
Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες με αποτέλεσμα να καθαρίζουν το έντερο 
και να γίνετε καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών από τον οργανισμό.

Το σουσάμι τρέφει το συκώτι και τα νεφρά και ενεργεί επίσης και ως τονωτικό.

Τα ωμέγα -3 λιπαρά που βρίσκονται στον λιναρόσπορο είναι άκρως ευεργετικά για το σώμα.
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου