Αλέξανδρος Σταύρου: «Η πείρα δεν κατακτιέται δίχως φθορά»


Ο Αλέξανδρος Σταύρου σε συνέντευξή του μίλησε για τις σειρές που πρωταγωνιστεί στη μια μετά την άλλη και αν φοβάται την καθημερινή έκθεση τόσων χρόνων.
Μιλώντας για τη τηλεόραση και το καθημερινό σου ραντεβού με τους τηλεθεατές, φέτος, με τη «Δικαίωση». Δεν εμπεριέχει φθορά η πορεία πολλών χρόνων παρουσίας σου, σε αρκετά καθημερινά σήριαλ; Δεν φοβάσαι την καθημερινή έκθεση από ένα σημείο και μετά;
«Πάντα υπάρχει φθορά, αλλά πάντα αυξάνεται και η εμπειρία. Δεν μπορείς να έχεις το ένα δίχως το άλλο. Η πείρα δεν κατακτιέται δίχως φθορά».
Ποιο στοιχείο της «Δικαίωσης» έκανε αυτή τη πείρα πιο δυνατή;
«Δεν είναι ένα στοιχείο. Έχεις να αντιμετωπίσεις ένα ρόλο, όπου πρέπει να κινηθείς σε πολλά επίπεδα. Οπότε, προσπαθείς να βελτιωθείς σε όλα τα επίπεδα. Στα εκφραστικά σου μέσα, το τρόπο αντιμετώπισης του κειμένου, το "διάλογο" που έχεις με τη κάμερα, το τρόπο που μπορείς να συνεργαστείς με τους συντελεστές. Είναι χίλια δυο πράγματα».
Και ο χρόνος είναι πολύτιμος πλέον στο πλατό. Κάθε χρόνος που περνά στην ελληνική τηλεόραση, καθιστά τη δουλειά- να οφείλει να γίνεται-ακόμα πιο γοργά.
«Πλέον, υπάρχουν λιγότερα χρήματα, ο χρόνος είναι χρήμα και προσπαθείς να κερδίσεις χρήματα, μειώνοντας χρόνο. Με αυτή την έννοια, ναι είναι σημείο των καιρών μας».
Από όταν πρωτοξεκίνησες αριστούχος του Εθνικού Θεάτρου, έως σήμερα, άλλαξε ο τρόπος οπτικής σου στην υποκριτική;
«Τελειώνοντας τη σχολή του Εθνικού, με ενδιέφερε να "ακούω" το συμπαίκτη μου. Μετά από κάποια χρόνια, έκανα focus στο να μιλάω στο συμπαίκτη μου. Συνυπάρχουν αυτά τα δύο. Το θέμα είναι πού θα εστιάσεις. Είναι όπως στη φωτογραφική μηχανή....σε ποιο πρόσωπο θα κάνεις focus....», δήλωσε στο «outnow».
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου