H Καταδίκη Παπακωνσταντίνου ανοίγει το δρόμο για δίωξη κατά Βενιζέλου


Η καταδίκη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, έστω και με την ποινή του ενός χρόνου, ανοίγει το δρόμο για τη δίωξη κατά Βενιζέλου. Το δικαστήριο καταδίκασε τον πρώην υπουργό για νόθευση εγγράφου. Παραδέχεται δηλαδή πως η λίστα, ήταν επίσημο δημόσιο έγγραφο και όχι παράνομη όπως υποστήριζαν αυτοί που επιχείρησαν να την κρύψουν.

Αφού λοιπόν είναι επίσημο έγγραφο, το γεγονός πως ο Βενιζέλος φεύγοντας από το υπουργείο Οικονομικών την πήρε μαζί του, τον καθιστά υπεύθυνο για υπεξαγωγή δημοσίου εγγράφου. Επίσης είναι αυτονόητο πως κατείχε προσωπικά δεδομένα και απόρρητα τραπεζικά δεδομένα.

Το διάστημα των έξι μηνών που ο Βενιζέλος κατείχε τη λίστα ενώ δεν ήταν Υπουργός, δεν απαιτείται η ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης Υπουργών αλλά ο σχηματισμός της δικογραφίας από την Εισαγγελία και η διαβίβαση στη Βουλή, όπου οι βουλευτές πρέπει να αποφασίσουν για την άρση της ασυλίας του. Η υπεξαγωγή της λίστας δεν σχετίζεται με τα βουλευτικά του καθήκοντα, άρα δεν δικαιολογείται η μη άρση ασυλίας.


Ο εισαγγελέας ήδη Δημήτρης Παϊκόπουλος έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση μετά από μηνυτήρια αναφορά του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη για το θέμα. Η καταδικαστική απόφαση κατά Παπακωνσταντίνου οδηγεί πλέον τη δικογραφία Βενιζέλου κατευθείαν στη Βουλή.
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου