Η NASA εφηύρε ένα υπερσύστημα για την προστασία από αστεροειδείς



Πλέον, ο πλανήτης μας είναι ασφαλής από τις εξωτερικές απειλές των αστεροειδών, σύμφωνα με τη NASA που κατάφερε να εφεύρει ένα σύστημα προστασίας από αυτούς.

Φαίνεται, πως η NASA προχώρησε το έργο της ένα βήμα ακόμα, καθώς από την καταγραφή τους, προχώρησε στην απόλυτη αντιμετώπισή τους, καθώς όπως αναφέρουν εκπρόσωποι της διαστημικής υπηρεσίας ανακαλύφθηκε ένα υπερσύστημα προστασίας από αυτούς.
Ειδικότερα, αυτό που σχεδιάζουν οι επιστήμονες της διαστημικής υπηρεσίας, είναι να τοποθετήσουν κοντά στη Γη ένα σώμα που θα έχει μεγαλύτερο βαρυτικό πεδίο και θα ασκεί μεγαλύτερη δύναμη στους αστεροειδής, έτσι αυτοί με τη σειρά τους θα κατευθύνονται εκεί και όχι στη Γη.
Όπως αναφέρεται, η NASA σχεδιάζει τη τοποθέτηση ενός τύπου διαστημοπλοίου που θα φέρει ή θα συγκρατεί έναν βράχο από το διάστημα, ώστε οι αστεροειδείς να κατευθύνονται εκεί και όχι στη Γη.
Στο ερώτημα αν είναι εφικτό κάτι τέτοιο, οι επιστήμονες της NASA απαντούν πως η πρώτη δοκιμή υπολογίζεται να γίνει το 2020, όταν αναμένεται ένας αστεροειδής να περάσει κοντά στη Γη και θα καταφέρουν να αιχμαλωτίσουν έναν ογκόλιθο.
Τέλος, η διαστημική υπηρεσία αναφέρει πως κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανό να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα, ενώ υποστηρίζει πως είναι πιθανό να αλλάξει η πορεία ενός αστεροειδή.
Πηγή: Metro

Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου