Μοσκοβισί στο Spiegel: Το Grexit θα μπορούσε να σημάνει το τέλος του ευρώΣε ηχηρή προειδοποίηση προχώρησε ο Επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, δηλώνοντας ότι "δεν πρέπει να υποτιμηθούν οι κίνδυνοι που θα ήγειρε η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη καθώς μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να σημάνει το τέλος του ενιαίου νομίσματος".

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel, τονίζει εμφατικά ότι "σε τελευταία ανάλυση όλοι μας στην Ευρώπη πιθανόν συμφωνούμε ότι ένα Grexit θα ήταν μια καταστροφή και για την ελληνική οικονομία, αλλά και για την Ευρωζώνη ως σύνολο".

Σε προδημοσίευση της συνέντευξής του που περιέχεται στο τεύχος του Spiegel με αυριανή ημερομηνία εξωφύλλου, ο Μοσκοβισί επισημαίνει ακόμη ότι "εάν μια χώρα εγκαταλείψει αυτή τη νομισματική ένωση, οι αγορές θα αναρωτηθούν αμέσως ποια χώρα θα είναι η επόμενη και αυτό μπορεί να αποδειχθεί η αρχή του τέλους".

Έχει σημασία να υπενθυμίσουμε ότι οι δηλώσεις αυτές έρχονται μόλις μια ημέρα μετά τις δηλώσεις Σόιμπλε ότι θα μπορούσε να συμβεί το Grexit λόγω ατυχήματος.
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου