Τα 10 καλύτερα τσιγκέλια της Αθήνας για το πασχαλινό τραπέζι


Καλά τα κόκκινα αβγά και οι λαμπάδες, αλλά μέχρι να έρθουν στο τραπέζι αρνί, μαγειρίτσα, κοκορέτσι και λοιπά κρεατοεδέσματα, Πάσχα δεν καταλαβαίνεις. Αλλά επειδή με το κρέας είμαστε όλοι απαιτητικοί, βρήκαμε 10 κρεοπωλεία της Αθήνας που γεμίζουν το τραπέζι με ό,τι πιο εκλεκτό.


A.Farm

Το A.Farm, το κρεοπωλείο της Αρκαδικής Οικολογικής Φάρμας, φέρνει πιο κοντά μας τα εξαιρετικής ποιότητας βιολογικά κρέατα, από τα ζώα που μεγαλώνουν στην 25.000 στρεμμάτων φάρμα της Τρίπολης. Για το Πάσχα προμηθευόμαστε από εδώ αρνί και κατσίκι, αλλά και κοκορέτσι, χοιρινό κοντοσούβλι και αρνίσιες σεφταλιές δικής τους παραγωγής, όλα βιολογικά και αποκλειστικά από την Αρκαδική Οικολογική Φάρμα. Παράλληλα, στο κρεοπωλείο βρίσκουμε πολλά βιολογικά και παραδοσιακά προϊόντα που συνοδεύουν εξαιρετικά το κρέας.

Δ. Γούναρη 196 & Ιλίου, Άνω Γλυφάδα, τηλ. 210 9646765.


mpouti arniou_232436509


Αγγελή Μαρία

Μια επίσκεψη στην Κεντρική Αγορά της Αθήνας και στο κρεοπωλείο της οικογένειας Αγγελή είναι απαραίτητη αυτές τις μέρες. Η μαμά της οικογένειας, η κυρία Μαρία, παρέα με τους γιους της σε βοηθούν να διαλέξεις το κατάλληλο κρέας, ανάλογα με το τι θες να μαγειρέψεις, και για το πασχαλινό τραπέζι έχουν αρνιά και κατσίκια από τις Σέρρες και τη Νάξο, ατομικά κοκορετσάκια και χοιρινά και μοσχαρίσια λουκάνικα παραγωγής τους. Αν επικοινωνήσεις μαζί τους έγκαιρα, αναλαμβάνουν να βάλουν στις σούβλες σου μεγάλο κοκορέτσι και αρνί.

Αιόλου 81, Αθήνα, τηλ. 210 3232211.


arni miso_235225909


Βιολογικό Κρεοπωλείο

Απευθείας από τη δική τους σύγχρονη γεωργοκτηνοτροφική φάρμα Φαρμάκη – Κάτρη στην Αιτωλοακαρνανία (διάσημη κυρίως για τα μοσχαράκια ράτσας Limousin), μας προμηθεύει το βραβευμένο για την ποιότητά του Βιολογικό Κρεοπωλείο με αρνί και κατσίκι. Για να καλύψουν τη μεγάλη ζήτηση των ημερών, θα έχουν αρνάκια και κατσικάκια και από το Οικολογικό Αγρόκτημα Λιβαδερού στην Κοζάνη. Για το πασχαλινό τραπέζι βρίσκουμε επίσης χοιρινά λουκάνικα με σταμναγκάθι, χαρούπι ή κύμινο, αλλά και φοβερό αντάνα κεμπάπ πρόβειο με παστράμι.

Εθνικής Αντιστάσεως & Λασιθίου 29, Γέρακας, τηλ. 210 6654260.


arni,kokoretsi sti souvla_53411824


Κρεοτεχνείο Γεωργιάδης

Στον Γεωργιάδη βρίσκουμε πραγματικά τα πάντα, από ποιοτικά κρέατα και αλλαντικά παραγωγής τους μέχρι τυριά και είδη delicatessen, ενώ έχουν και ψησταριά ακριβώς πίσω. Για το πασχαλινό τραπέζι παίρνουμε αρνί και κατσίκι από την Αριδαία, γαρδούμπες, σεφταλιές, κοντοσούβλι, συκωταριά έτοιμη κομμένη για μαγειρίτσα και, κατόπιν παραγγελίας, πλυμένα εντεράκια. Στις must επιλογές, το κοντοσούβλι από μοσχάρι black angus και το κοκορέτσι, που ετοιμάζουν σε inox σωλήνες και διατηρούν σε ειδική θερμοκρασία για να μην αλλοιώνεται το προϊόν.

Λεωφ. Μαραθώνος 82, Πικέρμι, τηλ. 210 6039870.



Μάγειρας

Με παράδοση που ξεκινάει από το 1929, αυτό το κρεοπωλείο στην καρδιά της Γλυφάδας μάς προμηθεύει με κρέατα, αλλαντικά, τυριά και είδη delicatessen, όλα ποιοτικά και πολύ νόστιμα, ενώ μας αρέσουν πολύ οι έτοιμες για μαγείρεμα προτάσεις τους, όπως τα ρολά και το χοιρινό με διάφορες μαρινάδες. Όσο για το Πάσχα, στον Μάγειρα βρίσκουμε αρνί και κατσίκι από την Κάρυστο, καθώς και κοκορέτσι, γαρδουμπάκια, πρόβεια κεμπάπ και πολύ αρωματικά χοιρινά λουκάνικα, όλα παραγωγής τους.

Βασ. Γεωργίου Β΄ 9, Γλυφάδα, τηλ. 210 8982753.


anoigma


Ο Γιάννης

Σε αυτό το υπέροχο κρεοπωλείο το ωφέλιμο συνδυάζεται άψογα με το τερπνόν, μια και ο Γιάννης με τη σύζυγό του τη Γωγώ μάς προμηθεύουν με άριστης ποιότητας κρέατα, ενώ παράλληλα μας φτιάχνουν τη μέρα παίζοντας ασταμάτητα ροκ μουσική. Τι έχουν για το Πάσχα; Αρνί και κατσίκι ολόκληρα για τη σούβλα ή σε μερίδες, γαρδουμπάκια, μικρά κοκορετσάκια, μπουμπάρι (πρόβειο έντερο γεμιστό με συκωταριά, μυρωδικά, κιμά, ρύζι κ.ά.), λουκάνικα, σεφταλιές και κεμπάπ, όλα παρασκευής τους. Ως τη Μ. Τρίτη δέχονται και παραγγελίες για να ετοιμάσουν κοκορέτσι στις σούβλες των πελατών.

Καλλιδρομίου 51 & Εμ. Μπενάκη, Αθήνα, τηλ. 210 3301230.



Παπούλιας Παναγιώτης

Όταν ένα κρεοπωλείο μετράει πάνω από 40 χρόνια παρουσίας δεν μπορείς παρά να το εμπιστεύεσαι με κλειστά μάτια, και η περίπτωση του Παπούλια στο Παγκράτι είναι από τις πιο χαρακτηριστικές. Με σταθερά καλή ποιότητα, λοιπόν, αυτό το κρεοπωλείο είναι εγγυημένη επιλογή και για το πασχαλινό τραπέζι, για το οποίο παίρνουμε από εδώ αρνί και κατσίκι από την Αρκαδία, κοκορέτσι, γαρδουμπάκια, γουρουνοπούλα και χοιρινό κοντοσούβλι Σπάρτης, αλλά και σεφταλιές και διάφορα ρολά – κοτόπουλου, χοιρινό και αρνίσιο.

Πύρρωνος 4-6, πλατεία Βαρνάβα, Παγκράτι, τηλ. 210 7518000.


arnia sta tsigelia_96870712


Φάρμα Μπράλου

Η Φάρμα Μπράλου που εδώ και 5 χρόνια εφοδιάζει με κρέατα και αβγά τους διάσημους σεφ, έχει έρθει τους τελευταίους μήνες πιο κοντά μας, με το κρεοπωλείο-κόσμημα που άνοιξαν στην Κηφισιά. Εδώ βρίσκουμε εξαιρετικής ποιότητας μοσχάρι black angus, ελληνικό μαύρο χοίρο, κυνήγια, αλλά και διάφορα delis. Οι λαχταριστές προτάσεις τους για το Πάσχα περιλαμβάνουν γεμιστά παϊδάκια αρνιού, μπουτάκι αρνιού πασπαλισμένο με μέντα, σκόρδο και λεμόνι, γεμιστό χεράκι από αρνί, σεφταλιές και πασχαλινό ρολό με κιμά τυλιγμένο σε μπέικον.

Τατοΐου 73 & Χαριλάου Τρικούπη, Κηφισιά, τηλ. 210 2713126.



Φάρμα Νάξου

Ένας Κρητικός, ο Στέλιος Ξενικουδάκης, φέρνει στο κρεοπωλείο του στην Καλλιθέα τα εκλεκτά ντόπια κρέατα Νάξου, παρέα με τα περίφημα τυροκομικά προϊόντα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών του νησιού. Σαν να λέμε, ό,τι χρειαζόμαστε για ένα πλήρες και νόστιμο πασχαλινό τραπέζι. Από εδώ, λοιπόν, παίρνουμε για το Πάσχα αρνί και κατσίκι, συκωταριά για τη μαγειρίτσα, κοντοσούβλι και κοκορέτσι.

Πλάτωνος 5, πλατεία Δαβάκη, Καλλιθέα, τηλ. 210 9576796.

loukanika_182663966



10

Ένα κρεοπωλείο που, όπως μαρτυράει και το όνομά του, παίρνει άριστα 10, μια και είναι αγαπημένος προορισμός κάθε κρεατοφάγου που ξέρει να επιλέγει καλό κρέας. Εδώ βρίσκουμε από αρνίσιο μπούτι και βουβαλίσιο κρέας από τη λίμνη Κερκίνη μέχρι ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα. Για το Πάσχα έχουν αρνί και κατσίκι από τη Μυτιλήνη, τη Χαλκιδική και το νομό Σερρών, γαρδουμπάκια, κοκορετσάκια μικρά, κοντοσούβλι, σεφταλιές, λουκάνικα, συκωταριά ολόκληρη αλλά και έτοιμη κομμένη για μαγειρίτσα και, αν πας τη σούβλα σου έγκαιρα, σου ετοιμάζουν και μεγάλο κοκορέτσι.

Λεωφ. Αναγυρούντος 22, Βάρη, 210 9654610.

Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου