10 κροίσοι δίνουν συμβουλές: πως να γίνεις κι εσύ εκατομμυριούχος


Οι καλύτερες συμβουλές έρχονται από άτομα που έχουν πραγματικά αγωνιστεί για να φτάσουν στην κορυφή και έχουν πετύχει την απόλυτη οικονομική ανεξαρτησία.

Εδώ είναι μερικές συμβουλές που μοιράζονται με το κοινό οι διάσημοι δισεκατομμυριούχοι του κόσμου.

1. Κάρλος Σλιμ



«Όταν ζεις για τις απόψεις των άλλων, είσαι νεκρός»

Όταν πορεύεστε σε ένα μέρος που δεν έχετε ποτέ πατήσει ή προσπαθείτε να ξεκινήσετε νέα πράγματα, θα υπάρξουν άνθρωποι που θα νομίζουν ότι είστε εντελώς τρελοί ή ότι διακινδυνεύετε πάρα πολλά. Θα υπάρξουν ακόμη και άνθρωποι που θα πιστεύουν ότι δεν έχετε τα προσόντα για να επιτύχετε, αλλά ο Carlos Slim λέει ότι δεν πρέπει να δίνετε βάση στις απόψεις αυτών των ανθρώπων, αλλά απλά να προχωράτε, πιστεύοντας ότι μπορείτε να φτάσετε στην επιτυχία.

2. Bill Gates



«Να είστε καλοί με τους nerds. Πολύ πιθανό να καταλήξετε να δουλεύετε για αυτούς»

Υπάρχουν διδάγματα που πρέπει να αντληθούν από τους Nerds. Ενώ όλοι οι άλλοι πηγαίνουν σε πάρτι και ξεφαντώνουν, οι «σπασίκλες» μένουν συγκεντρωμένοι στην εκπαίδευση τους, τη σταδιοδρομία τους και σε οτιδήποτε με το οποίο είναι παθιασμένοι.

Δεν χρειάζεται απαραίτητα να είστε «σπασίκλας» για να επιτύχετε την οικονομική ανεξαρτησία, αλλά σίγουρα μπορείτε να μάθετε μερικά πράγματα και να πάρετε ορισμένα χαρακτηριστικά καθώς θα σας χρησιμεύσουν στην καριέρα σας.

3. Warren Buffet



«Εγώ δεν κοιτάζω πώς θα φτάσω κατευθείαν στον 7ο όροφο, αλλά ξεκινάω από τον 1ο»

Ο Warren Buffet εννοεί ότι μπορείτε να ξεκινήσετε από χαμηλά. Δεν χρειάζεται να διαθέτετε απαραιτήτως 100.000 δολάρια για να ξεκινήσετε μια επιχείρηση. Μπορείτε να εργαστείτε με τα λίγα που έχετε και σταδιακά να φτάσετε την επιχείρησή σας στην κορυφή.

4. Oprah Winfrey


«Ξέρετε ότι είστε στο δρόμο της επιτυχίας, αν κάνετε τη δουλειά σας και δεν πληρώνεστε γι αυτήν»

Ένα από τα κλειδιά για να ξεκλειδώσετε την οικονομική σας ανεξαρτησία είναι να κάνετε μια επιχείρηση ή να χτίσετε μια καριέρα που πραγματικά αγαπάτε και με την οποία είστε παθιασμένοι. Μην το κάνετε ακριβώς επειδή το κάνουν όλοι οι άλλοι άνθρωποι. Κάντε 'το, γιατί είναι αυτό που σας αρέσει να κάνετε και θα το κάνατε ακόμη και χωρίς αντάλλαγμα, αν χρειαζόταν.

5. Brazillian Eike Batista



«Έχω υψηλούς στόχους και δεν φοβάμαι να αναλαμβάνω κινδύνους»

Για να επιτευχθεί η οικονομική ανεξαρτησία, πρέπει να είστε έτοιμοι να κάνετε το βήμα μακριά από τη ζώνη ασφαλείας σας και να παίρνετε μεγάλα ρίσκα, όπως έκαναν οι πλέον σύγχρονοι επιτυχημένοι δισεκατομμυριούχοι, που δεν φοβήθηκαν να κάνουν πράγματα που άλλοι άνθρωποι δεν τόλμησαν!

6. Sara Blakely



«Μην αναζητήσετε από τους φίλους σας, τις οικογένειες και τους συνεργάτες σας, συμβουλές»

Στο ταξίδι σας στην οικονομική ανεξαρτησία, θα χρειαστείτε πραγματική, εποικοδομητική κριτική που δεν μπορείτε πραγματικά να πάρετε από τους ανθρώπους που είναι πολύ κοντά σας.

7. Mukesh Ambani


«Νομίζω ότι η θεμελιώδη πεποίθησή μας είναι για εμάς, η ανάπτυξη είναι ένας τρόπος ζωής και θα πρέπει να αναπτυσσόμαστε ανά πάσα στιγμή»

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει συνεχώς να αναζητάτε τρόπους για να βελτιώσετε και να αναπτύξετε την επιχείρησή ή την καριέρα σας και να ξεφεύγετε από τη στασιμότητα.

8. Τζεφ Μπέζος


«Ένα εμπορικό σήμα για μια εταιρεία είναι σαν την φήμη ενός ατόμου. Κερδίζετε φήμη, προσπαθώντας να κάνετε δύσκολα πράγματα, καλά»

Βεβαιωθείτε ότι το εμπορικό σήμα ή η προσωπικότητα σας, συνδέεται πάντα με την τελειότητα.

9. Mark Zuckerberg


«Αν θέλετε να έχετε τον μεγαλύτερο αντίκτυπο, επικεντρωθείτε στην επίλυση των σημαντικότερων προβλημάτων»

Κοιτάξτε γύρω σας, πάντα θα υπάρχουν προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν, επιθυμίες και ανάγκες που οι άνθρωποι θέλουν να εκπληρώσουν. Αυτό είναι το κλειδί για μια διαρκή οικονομική ανεξαρτησία.

10. J.K Ρόουλινγκ



«Είναι αδύνατο να ζήσουμε χωρίς να αποτύχουμε σε κάτι, εκτός και αν ζείτε τόσο προσεκτικά ώστε να καταλήξετε να μην ζείτε καθόλου, οπότε έχετε αποτύχει εξ ορισμού»

Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια: