13 κόλπα αναζήτησης του Google


Νομίζεις ότι ξέρεις πώς να δουλέψεις τη μηχανή αναζήτησης της Google; Ακόμα και ο πιο έμπειρος της Google δεν θα μπορούσε να γνωρίζει κάθε τέχνασμα που διατίθενται από την εταιρεία μόνο με μερικές επιπλέον πληκτρολογήσεις στην γραμμή αναζήτησης. Ας δούμε μερικά σενάρια αναζήτησης

Ορίστε μια Λέξη

Το Σενάριο: Παίζετε Scrabble και κάποιος από την ομάδα φωνάζει: «η «πανάκεια» δεν είναι λέξη !
Η Λύση: Απλά πληκτρολογήστε «ορισμός:» και αμέσως μετά τη λέξη «πανάκεια.» Η Google θα σας πάει κατευθείαν στον ορισμό της λέξης για να αποδείξετε στον άπιστο Θωμά ότι υπάρχει.

Αναζήτηση για λέξεις με την ακριβή σειρά


Το Σενάριο: Θέλετε να μάθετε την προέλευση ενός αποσπάσματος που διαβάσατε κάπου, αλλά η Google δίνει άλλα αποτελέσματα

Η Λύση: Τοποθετήστε την φράση που θέλετε να ψάξετε μέσα σε εισαγωγικά.

Αναζήτηση Για Σχετικές λέξεις

Το Σενάριο: Θέλετε να ψάξετε για το «εναλλακτικές πηγές ενέργειας» αλλά και όλες τις συνώνυμες φράσεις, όπως το «ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.»
Η Λύση: Χρησιμοποιήστε την κυματιστή παύλα ( ~ ) μπροστά από τον όρο αναζήτησης.

Εξαίρεση Ορισμένων λέξεων

Το Σενάριο: Θέλετε συνταγές ψωμιού που δεν έχουν την λέξη «μαγιά» στα συστατικά τους.
Η Λύση: Αναζητήστε τους επιθυμητούς όρους αναζήτησης, και μετά προσθέστε το σύμβολο μείον ( – ) ακολουθούμενο από τις λέξεις που θέλετε να αποκλείσετε. Δηλαδή: «Συνταγές ψωμιού -μαγιά»

Αναζήτηση εντός ενός εύρους τιμών

Το Σενάριο: Θέλετε να να βρείτε ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές που κοστίζουν από 500 έως 1000 ευρώ
Η Λύση: Αναζητήστε τον όρο σας, σε αυτή τη περίπτωση είναι «ψηφιακή φωτογραφική μηχανή» ή «digital camera.» Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε την κατώτατη και την ανώτατη τιμή που είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε με δύο τελείες ( .. ).  Δηλαδή:  ψηφιακή φωτογραφική μηχανή €500..€1000. Το ίδιο κόλπο λειτουργεί επίσης και για τις ημερομηνίες, αν ας πούμε, ψάχνετε για ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε ένα ορισμένο χρόνο.

Αναζήτηση σε μια ιστοσελίδα

Το Σενάριο: Μπορεί να διαβάσετε ένα ενδιαφέρον άρθρο για κάποιο εργαλείο hacking στο iGuRu.gr, αλλά δεν έχετε το link και δεν μπορείτε να θυμηθείτε το όνομα του άρθρου ή του συγγραφέα.
Η Λύση: «site: «το URL της ιστοσελίδας που θέλετε να αναζητήσετε και στη κάτι που θυμάστε από το άρθρο.
Παράδειγμα: site: iguru.gr hashcat

Συμπληρώστε τα κενά

Το Σενάριο: Κάποτε ακούσατε ότι αν ανακατέψετε νερό με ________ θα σας δώσει  _______, αλλά δεν μπορείτε να θυμηθείτε τι ακριβώς σας είπαν.
Η Λύση: Εισάγετε τους όρους αναζήτησής σας χρησιμοποιώντας αστερίσκους στα πεδία που δεν θυμάστε. Η Google θα συμπληρώσει τα κενά για σας. ανακατέψτε νερό με * θα σας δώσει *,

Αναζήτηση κατά τύπο αρχείου

Το Σενάριο: Έχετε να κάνετε μια παρουσίαση στο PowerPoint για οποιοδήποτε θέμα, και θέλετε να δείτε πώς το έχουν κάνει άλλοι πριν από εσάς.
Η Λύση: Αναζητήστε το θέμα σας με βάση τον τύπο αρχείου για να βρείτε άλλα PowerPoints. Εισάγετε τους όρους αναζήτησής σας και στη συνέχεια «τύπος αρχείων:PPT » ή «filetype:PPT.»

Ορίστε ένα χρονοδιακόπτη

Το Σενάριο: Έχετε κουραστεί και θέλετε να κάνετε ένα διάλειμμα στο YouTube. Θέλετε όμως να είστε βέβαιοι ότι δεν θα κολλήσετε.
Η Λύση: Πληκτρολογήστε «set timer for» και θα εμφανιστεί η γραμμή αναζήτησης και ένα χρονόμετρο σαν πρώτο αποτέλεσμα. Πληκτρολογήστε την ώρα που θέλετε σε ώρες, λεπτά και δευτερόλεπτα και ξεκινήστε το χρονόμετρο. Η Google θα σας ειδοποιήσει όταν ο χρόνος τελειώσει.

Κάντε μαθηματικές πράξεις

Το Σενάριο: Δεν ήσουν ποτέ καλός στα μαθηματικά. Ή είσαι πολύ καλός στα μαθηματικά, αλλά έχεις ένα πραγματικά περίπλοκο πρόβλημα που χρειάζεται λύση.
Η Λύση: Πληκτρολογήστε μια εξίσωση και η Google θα σας δώσει την απάντηση και τη μέθοδο υπολογισμού.

Μετατροπή Συναλλάγματος

Το Σενάριο: Έχετε σχεδιάζετε ένα ταξίδι στην Ταϊλάνδη, αλλά δεν έχετε ιδέα πόσο κοστίζουν τα ευρώ στην χώρα, η Google είναι εδώ.
Η Λύση: Πληκτρολογήστε το όνομα του νομίσματος που έχετε, προσθέστε ένα «to» και, στη συνέχεια, πληκτρολογήστε το όνομα του νομίσματος που θέλετε. «euro to baht»

Βρείτε ένα GIF

Το Σενάριο: Γνωρίζετε ποιο GIF ακριβώς θα πρέπει να στείλετε στο φίλο σας. Αλλά πώς να το βρείτε;
Η Λύση: Πηγαίνετε στο Google Images. Κάντε κλικ στο «Εργαλεία αναζήτησης» και στη συνέχεια «τύπος». Στη συνέχεια, απενεργοποιήστε το τικ στο «Animated.»

Κάντε το Google να τρελαθεί.

Το Σενάριο: Θέλεις να φρικάρεις ένα φίλο.

Η Λύση: αναζητήστε «do a barrel roll» και πατήστε enter.

Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου