4 παράξενα μουσεία στη Βουδαπέστη που δεν πρέπει να χάσεις


Η Βουδαπέστη, προορισμός λίγο πολύ γνωστός σε όλους μας, ιδιαίτερα δημοφιλής για την εντυπωσιακή ομορφιά της, την πλούσια ιστορία της, τα επιβλητικά αξιοθέατα της αλλά και την νυχτερινή της ζωή. Αποτελεί μια πόλη κόσμημα και το σίγουρα είναι ότι ξέρει πώς να κρατάει το ενδιαφέρον του επισκέπτη της αμείωτο. Αυτό που δεν ξέρουν πολλοί όμως, είναι ότι στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας κρύβονται μερικά πολύ σπάνια και μοναδικά μουσεία που αξίζει να επισκεφθείτε. 

Pinball Museum
Ναι, καλά καταλάβατε. Φλιπεράκια. Ποιος από εμάς δεν έχει περάσει ατέλειωτες ώρες μπροστά από αυτό το θρυλικό παιχνίδι; Πρόκειται για ένα άκρως ενδιαφέρον και μοναδικό μουσείο, που όμοιο του δεν θα συναντήσετε. Θεωρείται ως ένα μουσείο της σύγχρονης ευρωπαϊκής τέχνης, διατηρημένο άψογα. Αναδρομή στην ιστορία του pinball λοιπόν με μοντέλα μέχρι και από το 1940!

Hospital in the Rock
Το Hospital in the Rock, είναι επίσης ένα από τα πιο ασυνήθιστα μουσεία που θα επισκεφθείτε ποτέ, τόσο που μάλιστα μέχρι και το πασίγνωστο περιοδικό Times το προτείνει για μια αξέχαστη επίσκεψη. Ονομάζεται “in the Rock” διότι χτίστηκε κάτω από το κάστρο της Βούδας, το 1930 κατά την προετοιμασία για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Πρόκειται για ένα παλαιό νοσοκομείο το οποίο λειτουργεί σήμερα σαν μουσείο και αποτυπώνει με αναρίθμητα ομοιώματα σκηνές του Β` Παγκοσμίου Πολέμου. Μία γερή δόση ιστορίας αλλά και ένα ταξίδι σε μια άλλη εποχή που θα σας εντυπωσιάσει.

House of Terror
Σίγουρα ένα πολύ διαφορετικό αλλά και πολύ σημαντικό μουσείο, με πολύ κόσμο να συρρέει καθημερινά για να το επισκεφθεί. Περιλαμβάνει εκθέματα από την επιρροή των φασιστικών και κομμουνιστικών καθεστώτων τον 20ό αιώνα και αποτελεί και φόρο τιμής σε όλους αυτούς που έχασαν την ζωή τους λόγω αυτών των καθεστώτων. Τα υπόγεια του μουσείου ήταν οι χώροι των βασανιστηρίων τα οποία προκαλούν δέος σε όποιον τα επισκεφτεί.

Palace of Wonders

Ένα από τα πιο διασκεδαστικά μουσεία της Βουδαπέστης, κατάλληλο για όλες τις ηλικίες. Πολύς κόσμος το επισκέπτεται για να δει από κοντά αυτά τα ‘’θαύματα’’ που στην ουσία είναι εντυπωσιακά επιστημονικά πειράματα τα οποία είναι διαδραστικά και προκαλούν τεράστιο ενδιαφέρον σε όποιον τα δει. Από το πώς κάθεται ένας φακίρης πάνω σε καρφιά χωρίς να τραυματίζεται, μέχρι στο γιατί τα πλοία βυθίζονται στο τρίγωνο των Βερμούδων αλλά και πολλά ακόμη!
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου