5 συνήθειες από όλο τον κόσμο που σίγουρα θα πρέπει να υιοθετήσετε


Μπορεί σαν λαός να έχουμε την μεσογειακή διατροφή, όμως η παχυσαρκία αυξάνεται με αλματώδεις ρυθμούς. Κοιτάζοντας πέρα ​​από τα σύνορά μας, ίσως μπορούμε να υιοθετήσουμε κάποιες συνήθειες που θα μας χαρίσουν ευεξία και θα μας κρατήσουν μακριά από το άγχος της καθημερινότητας.

Στο Μεξικό έχουν τη συνήθεια να πίνουν το Aguas frescas, ένας συνδυασμός από φρούτα, δημητριακά, λουλούδια, ή σπόρους που αναμειγνύονται με ζάχαρη και νερό. Αυτό το δροσιστικό ποτό μπορεί να αντικαταστήσει τα ποτά υψηλής θερμιδικής αξίας και να σας παρέχει βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Το Aguas frescas στο Μεξικό υπάρχει παντού, από τα εστιατόρια μέχρι τους πλανόδιους πωλητές. Όμως, μπορείτε να το φτιάξετε στο σπίτι σας πολύ εύκολα, βάζοντας φρέσκα λαχανικά, φρούτα και βότανα σε κρύο νερό. Οι πιο δημοφιλείς γεύσεις είναι αγγούρι, λεμόνι, ιβίσκος, και καρύδα.

Στην Αυστραλία έχουν τη συνήθεια να κάνουν συχνά αποδράσεις, κυρίως τα Σαββατοκύριακα, ώστε να ξεφεύγουν από τη καθημερινότητα. Αυτή η αλλαγή σκηνικού όποτε υπάρχει ελεύθερος χρόνος, μπορεί να την υιοθετήσει ο καθένας, ανεξαρτήτως εθνικότητας. Με τόσα όμορφα μέρη που υπάρχουν είναι εύκολο να κάνετε μια απόδραση, έστω και για λίγες ώρες και θα διαπιστώσετε ότι θα νιώσετε ανανεωμένοι και γεμάτοι ενέργεια.

Οι άνθρωποι στην Ολλανδία κάνουν ποδήλατο παντού. Δεν το χρησιμοποιούν μόνο για άσκηση, αλλά και καθημερινά για να μετακινηθούν. Είναι μια συνήθεια που πρέπει όλοι να την ακολουθήσουμε, γιατί εκτός του ότι κάνει καλό στο περιβάλλον, μας χαρίζει περισσότερη ευεξία και υγεία για το υπόλοιπο της ζωή μας. Αφήστε λοιπόν το αυτοκίνητο και πάρτε το ποδήλατο για τις κοντινές μετακινήσεις.

Στην Ταϊλάνδη πιστεύουν ακράδαντα ότι το τακτικό μασάζ είναι απαραίτητο για να παραμείνουνε υγιείς. Κι όμως, δεν έχουν άδικο, διότι πολλές μελέτες έχουν δείξει ό,τι το ταϊλανδέζικο μασάζ μπορεί να βελτιώσει τη φυσική κατάσταση, συμπεριλαμβανομένης της ευελιξίας, της ευκινησίας, της ταχύτητας και της δύναμης.


Στη Σουηδία έχουν μια παραδοσιακή πρακτική ριζωμένη στον πολιτισμό τους, και αφορά το διάλειμμα μέσα στην ημέρα, συνήθως γύρω στις 15:00. Αυτή η παύση δεν έχει σκοπό το φαγητό ή τον καφέ, αλλά την αποχή έστω και για λίγο από τη δουλειά. Αυτή η συνήθεια είναι πολύ ευεργετική, γιατί μπορεί να σας δώσει ενέργεια και να σας κάνει πιο αποδοτικούς στην δουλειά σας.
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου