Ξίδι: 5 χρήσεις του που κάνουν «θαύματα»


Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ξίδι και σε άλλους τομείς και πραγματικά θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα.

Λούσιμο: Το λούσιμο με ξίδι κάνει τα μαλλιά πιο απαλά, πιο λαμπερά, ενώ ταυτόχρονα θα σας απαλλάξει από την πιτυρίδα. Αφού λουστείτε με το σαμπουάν, κάντε μασάζ με ζεστό νερό και περιεκτικότητα ξιδιού ίση με το 10%. Μετά ξεβγάζετε με καθαρό νερό.


Κατά της ακμής: Μπορείτε να πλένετε το πρόσωπό σας με αραιωμένο άσπρο ξίδι σε νερό. Θα παραμείνει λευκό, τρυφερό και χωρίς ακμή.

Απομάκρυνση αλάτων: Σε περιοχές με σκληρό νερό, το ξίδι είναι η ιδανική λύση για την απομάκρυνση των αλάτων. Βάλτε άσπρο ξίδι στη χύτρα και την καφετιέρα ή σκεπάστε τα διάφορα εξαρτήματα μέσα στον νιπτήρα με άσπρο ξίδι. Ύστερα από ένα βράδυ, τα άλατα θα είναι πολύ εύκολο να απομακρυνθούν. Ξεπλένετε τα πάντα με νερό.


Πλύσιμο ρούχων: Το πλύσιμο των ρούχων με άσπρο ξίδι απομακρύνει τις μυρωδιές και τα κάνει πιο λευκά και λαμπερά. Βάλτε τα ρούχα στο νερό με άσπρο ξίδι σε αναλογία 20:1 για 10 λεπτά και μετά πλύνετέ τα κανονικά.

Απομακρύνει τις άσχημες μυρωδιές από κρέας και ψάρι: Όταν μαγειρεύετε ψάρι, με το να βάλετε ξίδι, θα απομακρύνετε την ψαρίλα. Όταν καθαρίζετε το κρέας και ιδιαίτερα τα σπλάχνα με το ξίδι μπορεί να απομακρυνθεί η δυσάρεστη μυρωδιά.
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου