7 tips για να αποκτήσετε μικρότερους πόρους


Οι μικρότεροι πόροι θα κάνουν το δέρμα σας να δείχνει πιο λείο, πιο μαλακό και νεότερο.
Υπάρχουν ένα σωρό λόγοι που κάνουν τους πόρους της επιδερμίδας σας μεγαλύτερους, αλλά όπως και να έχει, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Το δέρμα σας φαίνεται σκληρό και τραχύ, κάνοντας σας να δείχνετε πραγματικά μεγαλύτερη σε ηλικία. Εξάλλου, όταν έχετε μαλακό και απαλό δέρμα δεν χρειάζεστε καν να βαφτείτε. Η επιδερμίδα σας και οι μικροί σας πόροι θα σας διατηρήσουν νέα, ανεξάρτητα με την ηλικία σας. Αυτό λοιπόν που χρειάζεστε είναι μερικές πολύ καλές συμβουλές για την περιποίηση του προσώπου σας, έτσι ώστε οι πόροι σας να φαίνονται μικρότεροι.

1. Χρησιμοποιήστε Βιταμίνη C για μικρότερους πόρους
Η βιταμίνη C είναι απολύτως απαραίτητη αν θέλετε να έχετε μικρούς πόρους. Μάλιστα, η βιταμίνη C από μόνη της θα αυξήσει την παραγωγή της επιδερμίδας σας τόσο σε κολλαγόνο, όσο και σε ελαστίνη. Μπορείτε να ψάξετε για προϊόντα που την περιέχουν, να την ενσωματώσετε στην καθημερινή σας διατροφή ή να πάρετε κάποιο συμπλήρωμα βιταμίνης.
2. Διώξτε τα νεκρά κύτταρα
Tips για να αποκτήσετε μικρούς πόρους (4)

Η δημιουργία νεκρών κυττάρων του δέρματος συνεπάγεται και την εξαφάνιση των μικρών πόρων. Γι’ αυτό θα πρέπει να πλένετε το πρόσωπο σας καθημερινά, χρησιμοποιώντας κατά προτίμηση προϊόντα που περιέχουν άλφα υδροξύ. Επομένως δώστε προσοχή για φυτικά και clycolic οξέα. Παρόλ’ αυτά μην χρησιμοποιήσετε κάτι πολύ σκληρό, έτσι ώστε να μην καταλήξετε με κόκκινο και ερεθισμένο δέρμα.
3. Εξαλείψτε το υπερβολικό σμήγμα
Η περίσσεια σμήγματος ή η λιπαρότητα μπορούν να διευρύνουν σοβαρά τους πόρους σας. Πιο συγκεκριμένα το δέρμα σας παράγει από μόνο του σμήγμα, επειδή έχει ανάγκη από μια μικρή ποσότητα του. Ωστόσο μπορείτε να περιορίσετε την περίσσεια παραγωγή του, χρησιμοποιώντας προϊόντα που έχουν δημιουργηθεί για να στεγνώνουν την υπερβολική λιπαρότητα. Αξίζει να αναφερθεί πως θα πρέπει να σιγουρευτείτε πως οι πόροι σας δεν είναι φραγμένοι, διότι δεν θέλετε να ερεθίσετε την επιδερμίδα σας. Γι’ αυτό υπάρχουν ένα σωρό σπιτικές μάσκες προσώπου που μπορείτε να κάνετε προκειμένου να το πετύχετε όλο αυτό.

Tips για να αποκτήσετε μικρούς πόρους (2)
4. Ατμόλουτρο για να τους μικρύνετε
Δεν χρειάζεται να πάτε σε κάποιο σπα για να κάνετε τους πόρους να μικρύνουν, αφού μπορείτε να κάνετε μόνη σας μια θεραπεία με ατμό. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ζεστό νερό, χυμό λεμονιού, παγάκια και μια πετσέτα. Γεμίστε λοιπόν ένα μεγάλο μπολ με μπόλικο ζεστό νερό και τοποθετήστε το πρόσωπο σας για 3-5 λεπτά πάνω από αυτό. Στη συνέχεια, προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού στην πετσέτα σας και τρίψτε την σε όλο το πρόσωπο σας. Ξεπλυθείτε με σκέτο νερό και τρίψτε τα παγάκια σε όλη σας την επιδερμίδα. Δώστε πολύ μεγάλη προσοχή στις περιοχές που οι πόροι σας είναι μεγαλύτεροι. Συνεχίστε να το κάνετε αυτό για περίπου μισό λεπτό. Θα δείτε πως μεταξύ της θεραπείας με το ζεστό και το κρύο νερό και το χυμό λεμονιού, οι πόροι σας θα γίνουν μικρότεροι σε χρόνο dt.
Δείτε επίσης το άρθρο: Ατμόλουτρα και κομπρέσες προσώπου
5. Πάντα απολέπιση
Αν θέλετε να έχετε μικρούς πόρους, τότε θα πρέπει να κάνετε απολέπιση, είναι πολύ σημαντική. Πρόκειται για έναν πολύ καλό τρόπο να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα και την περίσσεια λιπαρότητας μονομιάς. Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία για πολύ καλά απολεπιστικά προϊόντα, αφού και πάλι μπορείτε να τα φτιάξετε μόνη σας με υλικά που υπάρχουν στην κουζίνα σας.
6. Μην μένετε βαμμένη όλο το βράδυ
Tips για να αποκτήσετε μικρούς πόρους (3)

Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα tips για την περιποίηση της επιδερμίδας σας, εάν θέλετε να κάνετε τους πόρους σας μικρότερους και οι περισσότερες γυναίκες τυγχάνει να το παραβλέπουμε. Δεν πρέπει όμως να το κάνετε διότι με το να μένετε μακιγιαρισμένη μπορεί να αυξήσετε τη λιπαρότητα, τις κηλίδες και να μεγαλώσουν υπερβολικά οι πόροι του δέρματος σας.
7. Φρέσκες φυσικές μάσκες προσώπου
Οι μάσκες προσώπου είναι ιδανικές στο να κάνουν τους πόρους της επιδερμίδας σας μικρότερους και ειδικά όταν φτιάχνονται από φυσικά συστατικά της κουζίνας σας. Δεν χρειάζεται να ασχοληθείτε με δραστικές χημικές ουσίες ή πιθανούς ερεθισμούς. Δοκιμάστε ένα συνδυασμό από gel Aloe Vera, αυγά και ζεστό νερό ή χυμό ντομάτας και καλαμίνα ή σανταλόξυλο σε σκόνη. Επίσης, το μέλι, η ζάχαρη, το ζεστό νερό και ο χυμός λεμονιού είναι ένας ιδανικός συνδυασμός για απολέπιση, όπως και το απλό μείγμα από βρώμη, νερό και μέλι προκειμένου να απαλλαγείτε από την υπερβολική λιπαρότητα.

Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου