Άνθρωπος της χρονιάς για το «ΤΙΜΕ» ο Βλαντίμιρ Πούτιν


Νικητής στη δημοσκόπηση των αναγνωστών του περιοδικού «Time» αναδείχθηκε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, παρόλο που η χώρα του βρίσκεται εν μέσω οικονομικών κυρώσεων από τη Δύση.

Μάλιστα, κατάφερε να ξεπεράσει σε δημοτικότητα την την ράπερ – τραγουδίστρια CL, (του γυναικείου γκρουπ 2NE1 της Νότιας Κορέας), που διεκδικούσε μια θέση με 6,95% στην τελική κατάταξη, καθώς και τις ποπ σταρς, Lady Gaga, Rihanna και Taylor Swift, που βρίσκονται στην πεντάδα με 2,6%, 1,9% και 1,8% αντίστοιχα.

Πρόκειται μια ανέλπιστη νίκη στα δυτικά έντυπα ενημέρωσης, την στιγμή μάλιστα που οι αμερικανο-ρωσικές σχέσεις βρίσκονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα και ενώ είναι σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα της Ευρώπης έναντι της Ρωσίας.

Κι όμως, ο Πούτιν ξεπέρασε σε ψήφους των αναγνωστών του περιοδικού ακόμη και τη Lady Gaga που περιλαμβάνεται στις 100 προσωπικότητες που επηρεάζουν τα δρώμενα στον κόσμο και ήταν επίσης ο μόνος πολιτικός που κατόρθωσε να φθάσει στους 10 κορυφαίους στον κόσμο, εκτός από τον Δαλάι Λάμα και τον πάπα Φραγκίσκο. Ακόμη και ο Μπαράκ Ομπάμα δεν περιλαμβανόταν στους πρώτους 10.

Η νίκη του Πούτιν στη δημοσκόπηση του περιοδικού έχει ιδιαίτερη σημασία, αν ληφθεί υπ” όψιν πως οι περισσότεροι από τους μισούς αναγνώστες (57,38%) ήταν από τις ΗΠΑ. Ακολουθούν οι ψηφοφόροι από Καναδά και Βρετανία με 5,54% και 4,55%.

Η σθεναρή καθοδήγηση της Ρωσίας από τον πρόεδρο Πούτιν εγκρίθηκε από τους αναγνώστες του «ΤΙΜΕ», παρά την επανένωση της Κριμαίας με τη «μητέρα Ρωσία» και την κρίση στην Ουκρανία, που είχε ως αποτέλεσμα να αποφασίσουν την επιβολή οικονομικών μέτρων εναντίον της Μόσχας Ε.Ε. και μεμονωμένες επιχειρήσεις.


Τώρα η ψηφοφορία έρχεται κατά κάποιο τρόπο ως επιβράβευση για την επιτυχία του Πούτιν να ξεπεράσει τις δυσκολίες που επέφεραν στη ρωσική οικονομία τα δυτικά περιοριστικά μέτρα.
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου