Το νέο πρόσωπο της πάλαι ποτέ κακόφημης Τρούμπας


Η περιοχή που την μεταπολεμική περίοδο φιλοξενούσε τα "κόκκινα φανάρια" αλλάζει πρόσωπο κι ετοιμάζεται να γίνει πόλος έλξης για τη νεολαία.

Σύμφωνα με το Έθνος, νέοι επιχειρηματίες ετοιμάζονται να ανάψουν και πάλι τα φώτα στην κακόφημη συνοικία, δημιουργώντας μπαρ και εστιατόρια στους δρόμους που οι περισσότεροι θυμόμαστε μέσα από ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, όπως η "Λόλα" και τα "Κόκκινα Φανάρια".

Στην περιοχή ήδη λειτουργούν κάποια μπαρ – εστιατόρια, έλκοντας μάλιστα την ονομασία τους από εκείνες ακριβώς τις ταινίες, όπως το "Lola's". Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, στόχος των επιχειρηματιών είναι να ξαναδιηγηθούν, μέσα από τα καταστήματά τους, την ιστορία της Τρούμπας.

Ειδικά τα σαββατοκύριακα οι δρόμοι της Τρούμπας κατακλύζονται από νεαρόκοσμο, όχι μόνο του Πειραιά , αλλά και διαφόρων περιοχών της Αθήνας.


Για την ιστορία, η Τρούμπα, η οποία πήρε το όνομά της από μια τρόμπα νερού που είχε τοποθετηθεί στην οδό 2ας Μεραρχίας για να αντλούν νερό τα πληρώματα των πλοίων, έκλεισε τα "φανάρια " της στα τέλη της δεκαετίας του 60, με απόφαση του τότε δημάρχου Πειραιά Αρ. Σκυλίτση.
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου