Αυτό το Πάσχα ανακαλύψτε τις μυστικές ομορφιές της Σαμοθράκης


Η απαράμιλλη φυσική ομορφιά, η οργιώδης βλάστηση και τα πολλά νερά αποτελούν τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά, που συνθέτουν τα πανέμορφα τοπία στο νησί του Αιόλου.

Η Σαμοθράκη αποτελεί τον «παράδεισο» των φυσιολατρών και η εποχή του Πάσχα είναι η ιδανική για να ανακαλύψουν τις ανοιξιάτικες ομορφιές της.

Πέρα όμως από τις φυσικές ομορφιές, τα τρεχούμενα νερά, τους καταρράκτες και το επιβλητικό όρος Σάος, που υψώνεται στα 1.611 μέτρα, το νησί έχει κι ένα πλούσιο παρελθόν με έντονο αρχαιολογικό ενδιαφέρον και πολλά μνημεία για να επισκεφθεί κανείς.

Ο αρχαιολογικός χώρος της Παλαιόπολης -μια μυστηριακή τοποθεσία, στην οποία κατά την αρχαιότητα τελούνταν τα περίφημα Καβείρια μυστήρια- βρίσκεται στα βόρεια του νησιού. 

Στον αρχαιολογικό χώρο που αποτελεί το Ιερό των Μεγάλων Θεών μπορείτε να δείτε το Αρσινόειον, ένα εντυπωσιακό κυκλικό κτίριο που χτίστηκε από την Πτολεμαία βασίλισσα Αρσινόη το 500 π.Χ., το ανάκτορο, την ιερή κατοικία και φυσικά, το σημείο που βρέθηκε το περίφημο άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης. Στον ίδιο χώρο βρίσκεται και το αρχαιολογικό μουσείο, όπου εκτός των άλλων ευρημάτων φιλοξενεί και ένα αντίγραφο της Νίκης τηςΣαμοθράκης, το πρωτότυπο του οποίου εκτίθεται στο Μουσείο του Λούβρου.

Το εκκλησάκι της Παναγίας της Κρημνιώτισσας βρίσκεται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από τη χώρα τηςΣαμοθράκης, πάνω από τη δημοφιλή παραλία της Παχιάς Άμμου. 

Στο παρεκκλήσι υπάρχει μια εικόνα της Παναγίας, που σύμφωνα με την παράδοση πέταξαν στη θάλασσα χριστιανοί που ζούσαν στα παράλια της Μικράς Ασίας για να τη σώσουν από τους εικονομάχους. Από αυτό το σημείο η θέα προς τη θάλασσα είναι μαγευτική.


Την περίοδο του Πάσχα η Σαμοθράκη φορά τα «ανοιξιάτικά» της. Την Κυριακή του Πάσχα αντί για αρνί, σερβίρεται εξαιρετικό ντόπιο κατσικάκι ή αρνί με γόμο, το οποίο ψήνεται σε παραδοσιακούς ξυλόφουρνους. Εκείνοι που προτιμούν την εκδοχή της σούβλας δε χρειάζεται να ανησυχούν, καθώς υπάρχει και αυτός ο μεζές.

Όσοι επιλέξουν τη Σαμοθράκη ως πασχαλινό προορισμό, δεν πρέπει να χάσουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το μοναστήρι του Αγίου Αθανασίου στα Αλώνια, για τις ακολουθίες της Μ. Εβδομάδας. Ακόμη, την περιφορά του Επιταφίου στα σοκάκια του οικισμού της Χώρας και φυσικά, το βράδυ της Ανάστασης στην πλατεία της χώρας.

Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου