Ίμπιζα - Ο απόλυτος προορισμός διασκέδασης και όχι μόνο


Όλοι μας λατρεύουμε τα ελληνικά νησιά αλλά αποφασίσαμε να σας παρουσιάσουμε μία άλλη εναλλακτική για τις φετινές καλοκαιρινές διακοπές. Ταξιδεύουμε στο νησί της διασκέδασης, των όμορφων και εναλλακτικών παραλιών αλλά και το στέκι όλης της παγκόσμιας ελίτ, την Ίμπιζα! Αξίζει να αναφέρουμε πως όποιος γνωρίζει το νησί γνωρίζει επίσης πως υπάρχει και μία πανέμορφη και ήρεμη πλευρά. Δεν φημίζεται μόνο για τις επιλογές διασκέδασης που προσφέρει αλλά και για μέρη που χαρακτηρίζονται από την αγνή και ανεξερεύνητη φύση.

Η ιδιόμορφη μεσογειακή αρχιτεκτονική του νησιού σε συνδυασμό με τις απέραντες αμμουδερές παραλίες του, ευθύνονται για το συνθηματικό όνομα της Ίμπιζα: το λευκό νησί. Η Ίμπιζα ανήκει στο σύμπλεγμα των Βαλεαρίδων νήσων, μαζί με τις κοσμοπολίτικες Μαγιόρκα και Μινόρκα. Βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την ηπειρωτική χώρα και αποτελεί πόλο έλξης πολλών τουριστών, Ισπανών και μη.
ΠΑΡΑΛΙΕΣ
Για να πάρετε μια πρώτη γεύση εξωτικής ομορφιάς, επισκεφθείτε την Playa d’en Bossa, που απέχει μόλις 4 χλμ. από την Ίμπιζα και βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το μαγευτικό σύμπλεγμα νησιών Malvinas. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τις παραδεισένιες παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά, όπως η Cala Talamanca και η Cala Lionga, οι οποίες θα σας χαρίσουν ανεπανάληπτες στιγμές.

Επόμενος σταθμός σας το γραφικό χωριουδάκι Santa Eulalia, με το ιδιαίτερο χρώμα και τις αξέχαστες παραλίες Playa de Santa Eulalia, Cala Blanca και Es Canar. Παραλίες που ακόμα και ένας Έλληνας ίσως να ζήλευε!

Λίγα χιλιόμετρα μετά ακολουθεί το χωριουδάκι San Miguel με τη σπάνια αρχιτεκτονική ομορφιά ενώ σε σχετικά μικρή απόσταση θα συναντήσετε και την πόλη San Antonio, ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά θέρετρα της Ίμπιζα. Και αφού ολοκληρώσετε τις εξερευνήσεις στα μαγευτικά χωριά και τις παραλίες του νησιού, ώρα για χαλάρωση και διασκέδαση στην υπέροχη πόλη της Ίμπιζα (ή αλλιώς Eivissa). Βρίσκεται χτισμένη πάνω σε λόφο, προσφέροντας μοναδική θέα στους επισκέπτες της.

ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΤΕ
Ο ευκολότερος τρόπος για να πάτε στην Ίμπιζα είναι να πάρετε το αεροπλάνο από τα αεροδρόμια της Μαδρίτης, της Βαρκελώνης, της Βαλέντσια ή ακόμη και της γειτονικής Μαγιόρκα, αλλά εναλλακτικά μπορείτε να πάτε και με πλοίο, που σίγουρα θα δώσει στο ταξίδι σας πιο ρομαντική νότα.

ΦΑΓΗΤΟ – ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Μεγάλη ποικιλία από εστιατόρια, παμπ και καφέ υπάρχει σε όλο το νησί. Από τα  2 ευρώ ξεκινούν οι τιμές στις παμπ, ενώ 12-45 ευρώ κοστίζει περίπου ένα γεύμα σε καλό εστιατόριο.  Κοντά στις ακτές, προσφέρονται τα καλύτερα θαλασσινα πιάτα, όπως τα “bullit de peix”, παέγια και το τοπικό έδεσμα “la burrida de ratjada”. Στην ενδοχώρα η κουζίνα έχει σαν βάση της το κρέας, κυρίως χοιρινό με ρύζι, ενώ στις γλυκές απολαύσεις περιλαμβάνονται τα flao-τάρτες από τυρί και μέντα- πουτίγκες και μικρά κέηκ.


BAMBUDDHA GROVE
Κλασικό εστιατόριο μέσα στην καρδιά της πόλης. Υπέροχη διακόσμηση με μπαμπού και είναι η κατάλληλη επιλογή για αυθεντικό ταϊλανδέζικο φαγητό.

CAN PUJOL
Για απολαυστικές συνταγές θαλασσινών. Στην παραλία Sant Antoni. "Καθαρές" και φρέσκες γεύσεις σε ένα τοπίο που θα σας συνεπάρει και αυτό με την απλότητα του. Εμπειρία ζωής

ES TORRENT
Ένα εστιατόριο πάνω σε μία θεσπέσια παραλία όπου μπορείτε να δοκιμάσετε φρέσκα ψάρια ή τοπικές συνταγές που μόνο οι ντόπιοι γνωρίζουν να μαγειρεύουν.

ΔΙΑΜΟΝΗ
Mirador de Dalt Vila (300 ευρώ/ημέρα)
Αυτή η ιστορική ιδιοκτησία βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου, στο κέντρο της πόλης Ίμπιζα και προσφέρει θέα στη Μεσόγειο θάλασσα. Παρέχει δωρεάν υπηρεσία μεταφοράς από/προς το αεροδρόμιο και κομψά δωμάτια με δωρεάν Wi-Fi και μπανιέρα-υδρομασάζ. Τα κλιματιζόμενα δωμάτια στο Mirador de Dalt Vila διαθέτουν παρκέ δάπεδα και κομψή διακόσμηση. Όλα περιλαμβάνουν δορυφορική τηλεόραση με οθόνη plasma, ενώ στο μπάνιο θα βρείτε προϊόντα Loewe και μπουρνούζι.

Hotel Hacienda Na Xamena (290 ευρώ/ημέρα)
Αυτό το εντυπωσιακό ξενοδοχείο βρίσκεται στη Na Xamena, στη βόρεια ακτή της Ίμπιζα και προσφέρει εκπληκτική θέα στη θάλασσα από τη θέση του στην κορυφή βράχου. Διαθέτει σπα, γυμναστήριο, γήπεδο τένις και 3 πισίνες. Το σπα στο Hotel Hacienda Na Xamena έχει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, που περιλαμβάνουν το αιωρούμενο κύκλωμα με καταρράκτες θαλασσοθεραπείας με εκπληκτική θέα. Διαθέτει χώρο για μασάζ σε μια καλύβα από μπαμπού που βλέπει στο ηλιοβασίλεμα στη δύση. Το Na Xamena διαθέτει 4 εστιατόρια, μεταξύ των οποίων 1 με ρομαντικό χώρο εμπνευσμένο από την Ανατολή και άλλο 1 με βεράντες σε διάφορα επίπεδα με θέα στη θάλασσα. Στο μπαρ δίπλα στην πισίνα σερβίρονται σνακ και ποτά.

Aguas de Ibiza Lifestyle & Spa (280 ευρώ/ημέρα)
Το Aguas de Ibiza είναι ένα πολυτελές ντιζάιν ξενοδοχείο με σπα και εξωτερική πισίνα. Το μπαρ στη βεράντα του τελευταίου ορόφου προσφέρει θέα στη μαρίνα του Santa Eulalia και στο νησί Formentera. Τα καλαίσθητα δωμάτια του Aguas de Ibiza διαθέτουν δωρεάν internet, τηλεόραση Bang&Olufsen και ιδιωτική βεράντα. Τα περισσότερα έχουν θέα στη θάλασσα. Τα μοντέρνα μπάνια περιλαμβάνουν έπιπλα από φυσική πέτρα, μπουρνούζι και παντόφλες.



Hard Rock Hotel Ibiza (180 ευρώ/ημέρα)
Το μοντέρνο Hard Rock Hotel Ibiza βρίσκεται ακριβώς μπροστά στην παραλία Playa d'en Bossa, προσφέροντας μεγάλη υπαίθρια σκηνή, όπου πραγματοποιούνται διάσημες συναυλίες κάθε εβδομάδα. Αυτό το μεγάλο ξενοδοχείο διαθέτει 2 εξωτερικές πισίνες, σπα με υδρομασάζ και σάουνα, καθώς επίσης γυμναστήριο. Δίπλα στο ξενοδοχείο υπάρχουν πολυτελές ιδιωτικό κλαμπ στην παραλία με beach bar, αλλά και διάφοροι χώροι χαλάρωσης. Το Hard Rock Ibiza είναι διακοσμημένο με διάφορα αναμνηστικά από τη μουσική σκηνή.

Grand Palladium White Island Resort & Spa (150ευρώ/ ημέρα)
Αυτό το παραθαλάσσιο παραθεριστικό ξενοδοχείο βρίσκεται στην χρυσή αμμουδιά της παραλίας Playa d'en Bossa - το ιδανικό σκηνικό για οικογενειακές διακοπές στον ήλιο. Το Fiesta Club Palm Beach έχει θέα στη δική του τεράστια πισίνα σε στιλ λιμνοθάλασσας και μια από τις πιο γνωστές παραλίες της Ίμπιζα. Μέσα στα παραδοσιακού μεσογειακού στιλ κτίρια θα βρείτε εγκαταστάσεις όπως ένα μεγάλο μπαρ και ένα εστιατόριο με μπουφέ που σερβίρει μία ποικιλία από νόστιμα πιάτα.
 
 


Καλό ταξίδι και να περάσετε υπέροχα!


Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου