Εγκεφαλικά στο Βερολίνο – Τσίπρας: Στρατηγική μας επιλογή η Ρωσία!


Πολλαπλά εγκεφαλικά προκάλεσαν στα νεοφιλελεύθερα «ανακτοβούλια» της κατεχόμενης γερμανικής Ευρώπης οι νέες δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, ότι η Ρωσία δεν είναι μια ευκαιριακή αλλά στρατηγική επιλογή για την Ελλάδα σε θέματα ενέργειας και ανάπτυξης.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας και αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε λόγο για «πολύ σημαντική ημέρα αναζωογόνησης της σχέσης των δύο χωρών όχι γιατί συμφωνήσαμε σε όλα ή κλείσαμε όλες τις συμφωνίες αλλά με τον Πούτιν είχαμε μια ειλικρινή συζήτηση για θέματα συνεργασίας».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στη δημιουργία του ελληνικού αγωγού για τη μεταφορά ρωσικού αερίου αλλά και στους τρόπους που βρέθηκαν προκειμένου να γίνει υπέρβαση στο θέμα του εμπάργκο.

Οι δύο χώρες μας έχουν επιβιώσει από τον τρομακτικό πόλεμο αλλά ποτέ δεν ήμασταν σε διαφορετικές στρατόπεδα ακόμα και όταν η Ρωσία πρέσβευε διαφορετικές ιδεολογικές προοπτικές, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, στέλνοντας και έμμεσο μήνυμα στο Βερολίνο, το οποίο πολεμήσαμε και στους δύο πολέμους.

Πρέπει οι ιστορικές σχέσεις να αποτελούν σημείο αρχής για σημαντικά βήματα αναβίωσης των διμερών σχέσεων μας, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός λέγοντας πως «ο μόνος τρόπος είναι να το δούμε είναι να γίνει με ειλικρινή και διάφανο τρόπο χωρίς τα λάθη των προκατόχων. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς για τι το μπορούμε να κάνουμε. Δεν πρέπει να υποσχόμαστε και να παραδίδουμε λιγότερα».
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου