Τέσσερις συλλήψεις για την απόδραση της Βίκυς Σταμάτη


Συνελήφθησαν από την ασφάλεια δυτικής Αττικής τέσσερις σωφρονιστικοί υπάλληλοι, που ήταν  υπεύθυνοι για τη φύλαξη της Βίκυς Σταμάτη στο Δρομοκαΐτειο  στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί την προανάκριση για την απόδραση της κρατούμενης.

Με τη δικογραφία αυτή θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, πιθανότατα σήμερα. Οι τέσσερις σωφρονιστικοί υπάλληλοι είναι αυτοί που εκτελούσαν τις δύο από τις τρεις βάρδιες φύλαξης της κρατούμενης.

Σημειώνεται ότι η απόδραση έγινε πιθανότατα μεταξύ 1:30 και 5 το πρωί, από την μπαλκονόπορτα του θαλάμου, όπου βρέθηκε ανοιχτό, αλλά όχι παραβιασμένο, το λουκέτο. Η Βίκυ Σταμάτη έφυγε παίρνοντας όλα της τα πράγματα.

Οι έρευνες της ασφάλειας είναι σε πλήρη εξέλιξη για τον εντοπισμό της καθώς και για τη διευκρίνιση των συνθήκες κάτω από τις οποίες απέδρασε. Η κ.Σταμάτη, όπως η ίδια ανέφερε στην πέμπτη αίτηση αποφυλάκισης η οποία απορρίφθηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, βρισκόταν σε «ακούσια νοσηλεία στο Δρομοκαΐτειο» καθώς πάσχει από μείζονα καταθλιπτική διαταραχή, ενώ δεν κοιμάται πάνω από δυο ώρες την ημέρα.

Κατεπείγουσα εξέταση

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για τις συνθήκες απόδρασης της Βίκυς Σταμάτη.

Με έγγραφό της προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών (στο οποίο επισυνάπτονται σημερινά δημοσιεύματα στο διαδίκτυο), η κ.Κουτζαμάνη ζητά να αναλάβει εισαγγελέας εφετών την έρευνα για την εξακρίβωση των συνθηκών απόδρασης της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου και τη διακρίβωση της τέλεσης αξιόποινων πράξεων εκ μέρους των υπευθύνων για τη φύλαξή της ή και όποιων άλλων τυχόν εμπλεκομένων προσώπων.
Αστοχία χαρακτηρίζει την απόδραση από το Δρομοκαΐτειο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.

«Η φρούρηση διασφαλίζεται, αλλά δεν πρέπει να ακυρώνει τις ανάγκες της νοσηλείας», επισημαίνει ο υπουργός Δικαιοσύνης υπογραμμίζοντας πως «στο πλαίσιο ένταξης του Ψυχιατρείου και του Νοσοκομείου Κρατουμένων Κορυδαλλού στο ΕΣΥ, θα εξασφαλισθεί η δυνατότητα να νοσηλεύονται σ’ αυτά και γυναίκες, πράγμα που σήμερα δεν συμβαίνει». 
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου