Ποια είδη τσαγιού ταιριάζουν με την ομάδα αίματός σας;


Σερφάροντας στο ξενόγλωσσο διαδίκτυο συναντήσαμε ένα ενδιαφέρον άρθρο στον ιστότοπο healthyfoodteam.com το οποίο αναφέρεται στον διαχωρισμό των ροφημάτων ανάλογα με την ομάδα αίματος. Ομολογούμε ότι κάποια ήδη ροφημάτων είναι πρωτάκουστα και για εμάς, ωστόσο δεν παύει να είναι μια ενδιαφέρουσα πληροφορία και για αυτό την δημοσιεύουμε διατηρώντας όμως επιφυλάξεις.

Το τσάι πιθανόν αποτελεί τον βασιλιά όλων των ροφημάτων. Τι είναι πιο ευχάριστο από ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι τις κρύες χειμωνιάτικες ημέρες ή πιο δροσιστικό από ένα φλιτζάνι παγωμένο τσάι τα ζεστά καλοκαιρινά απογεύματα;

Σίγουρα θα γνωρίζετε ήδη ότι υπάρχει θεραπευτική αγωγή σωστής διατροφής για κάθε ομάδα αίματος, γνωρίζατε όμως ότι ακόμα και τα ζεστά ροφήματα χωρίζονται σε ομάδες ανάλογα με την ομάδα αίματος;

Οι μέτριες ποσότητες καφέ είναι ωφέλιμες μόνο για άτομα με ομάδα αίματος Α και Β, ενώ διάφορα είδη τσαγιού είναι ωφέλιμα για κάθε ομάδα αίματος. Ωστόσο, δεν είναι όλα τα θεραπευτικά βότανα κατάλληλα για κάθε ομάδα αίματος. Μπορεί τα βότανα να είναι ιδιαίτερα υγιεινά, ορισμένοι άνθρωποι όμως πρέπει να αποφεύγουν συγκεκριμένα βότανα.

Σε αυτό το άρθρο μπορείτε να διαβάσετε ποια είδη τσαγιού είναι καλύτερα για την ομάδα του αίματός σας και να κάνετε το καλύτερο για να προστατέψετε την υγεία σας.

Παρακάτω περιγράφονται οι καλύτεροι συνδυασμοί για κάθε ομάδα αίματος


Ομάδα αίματος Ο
Οι άνθρωποι με αυτή την ομάδα αίματος πρέπει να αποφεύγουν το γάλα, τα όσπρια και τη γλουτένη. Παρά το γεγονός ότι αυτά τα άτομα αντιμετωπίζουν εύκολα το άγχος, το γαστρικό οξύ αποτελεί πραγματικό πρόβλημα. Θα πρέπει να πίνουν τζίντζερ, τζίνσενγκ και πράσινο τσάι Sencha και Mate που είναι γνωστά ως υποκατάστατα του καφέ. Η ιδανική επιλογή γι’ αυτά είναι ένα μείγμα από τσάι Sencha, τζίνσενγκ και τζίντζερ και αντί για καφέ θα πρέπει να πίνουν Mate από καθαρό ιαπωνικό τσάι Sencha.
Άλλα είδη τσαγιού: μαϊντανός, λυκίσκος, φλοιός φτελιάς, φύλλα μουριάς, τζίντζερ, λουλούδι φλαμουριάς, πικραλίδα, στελλάρια, μέντα, άγριο τριαντάφυλλο.

Ομάδα αίματος Α
Τα άτομα με αυτή την ομάδα αίματος είναι πολύ συναισθηματικά και αναλυτικά. Είναι εξαιρετικά επιρρεπή στο άγχος και υπάρχουν υψηλές τιμές κορτιζόλης (ορμόνη του στρες). Παρά το γεγονός ότι ο καφές δεν επηρεάζει την υγεία τους, τα άτομα αυτής της ομάδας πρέπει να πίνουν ορισμένα είδη τσαγιού κάνοντας φυτική διατροφή, διαλογισμό και γιόγκα. Τα άτομα με ομάδα αίματος Α πρέπει να πίνουν πράσινο τσάι Taiwanese Gunpowder, τσάι από λουλούδια γιασεμιού, έναν συνδυασμό από γιασεμί και πράσινο τσάι Ying Hao και έναν συνδυασμό αχίλλειας, καλέντουλας και θυμαριού.
Άλλα είδη τσαγιού: κράταιγος, φλοιός φτελιάς, κυνόροδο, γαϊδουράγκαθο, τζίντζερ, αλόη, βαλσαμόχορτο.

Ομάδα αίματος Β
Τα άτομα με ομάδα αίματος Β συνήθως διαθέτουν πιο αργό μεταβολισμό και είναι επιρρεπή στα αυτοάνοσα νοσήματα, την αύξηση του σωματικού βάρους, τον λήθαργο, τη χρόνια κόπωση και τον κακό ύπνο. Παρ’ όλο που διαθέτουν ισχυρό πεπτικό σύστημα, συχνά έχουν προβλήματα με βακτήρια όπως το βακτήριο E. coli. Αυτά τα άτομα πρέπει να πίνουν πράσινο τσάι, βιολογικό πράσινο ή κόκκινο τσάι χωρίς πρόσθετα, κυκλωπία κι έναν συνδυασμό από μούρα κουφοξυλιάς, κόκκινο τσάι, φασκόμηλο και μελισσόχορτο.
Άλλα είδη τσαγιού: φύλλα βατόμουρου, μαϊντανός, γλυκόριζα, μέντα, άνθη κουφοξυλιάς, φύλλα σημύδας, φλοιός φτελιάς, βαλσαμόχορτο, πικραλίδα, μέντα, αχίλλεια, θυμάρι, κολλιτσίδα και κίτρινο τριφύλλι.

Ομάδα αίματος ΑΒ
Τα άτομα που έχουν αυτή την ομάδα αίματος διαθέτουν διαίσθηση και είναι ανθεκτικά στο στρες. Θα πρέπει να επικεντρωθούν σε συγκεκριμένους τύπους πράσινου τσαγιού και άλλων συναφών ειδών ροφημάτων, όπως μέντα, παιωνία, σανταλόξυλο και ρύζι. Το φυσικό κίτρινο τσάι, ένα μείγμα από πράσινο τσάι και τσάι μέντας ή τσάι Κορέας και ψητό ρύζι είναι μερικοί από τους συνδυασμούς που είναι ιδιαίτερα ωφέλιμοι για τα άτομα αυτά. Ο συνδυασμός τσουκνίδας, μέντας, δέντρου της αγάπης και κόκκινου τσαγιού είναι ιδιαίτερα ωφέλιμος για τους άντρες.
Άλλα είδη τσαγιού: κράταιγος, κολλιτσίδα, τζίντζερ, φύλλα φράουλας, χαμομήλι, άγριο τριαντάφυλλο, γλυκόριζα.


Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου