Στον Πειραιά το πλοίο με τους μετανάστες από τα Δωδεκάνησα. Έκτακτο σχέδιο της κυβέρνησης


Στο λιμάνι του Πειραιά έδεσε το πρωί το Blue Star 2, το οποίο μεταξύ άλλων μετέφερε 100 παράνομους μετανάστες από τα Δωδεκάνησα.

Εντύπωση προκάλεσε ότι στο λιμάνι δεν τους υποδέχθηκε κάποιος οργανωμένα. Οι παράνομοι μετανάστες θα επιβιβαστούν σε λεωφορεία και θα μεταφερθούν σε ξενοδοχείο της Αθήνας.

Σε μείζον πρόβλημα αναδεικνύεται για την κυβέρνηση η αθρόα εισαγωγή προσφύγων, πολύ περισσότερο που δεν υπάρχει ενιαία πολιτική και έτοιμος σχεδιασμός.

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου διαμήνυαν χθες πως η κυβέρνηση εκπονεί ένα έκτακτο σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης και πως είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει την αυξημένη ροή μεταναστών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές παρατηρείται τεράστια αύξηση μεταναστευτικών ροών, προσφύγων αλλά και οικονομικών μεταναστών, που προέρχονται κυρίως από τη Συρία, ενώ ο καλός καιρός επιτρέπει την ένταση του φαινομένου.

«Η νέα κυβέρνηση εκπονεί ήδη έκτακτο σχέδιο, ενώ ξεκίνησαν να λειτουργούν ως καταυλισμοί προσφύγων εγκαταλελειμμένα κτίρια του δημοσίου και του στρατού», ανέφεραν χθες το βράδυ κυβερνητικές πηγές, ενώ στο non paper του Μαξίμου τονίζεται μεταξύ άλλων:

«Το τελευταίο διάστημα η χώρα δέχεται ένα μεγάλο ρεύμα προσφύγων πολέμου το οποίο και αναμένεται να ενταθεί, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ. Αυτό οφείλεται, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, σε μια σειρά από παράγοντες που σχετίζονται με την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή.

Όμως παρόλο που η χώρα αποτελεί σημείο εισόδου για τα προσφυγικά ρεύματα, οι υπάρχουσες υποδομές είναι ανύπαρκτες αφού η κυβέρνηση Σαμαρά δεν υλοποίησε απολύτως τίποτα και άφησε αναξιοποίητα κονδύλια της Ε.Ε. κι ας γνώριζε - μέσω της Ύπατης Αρμοστείας - ότι θα υπάρξουν έκτακτες καταστάσεις(…)

Η αντιμετώπιση του προσφυγικού ρεύματος απαιτεί ενεργοποίηση των ευρωπαϊκών μηχανισμών, στους οποίους η ελληνική κυβέρνηση έχει απευθυνθεί, ενώ έχει ζητηθεί, μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, να υπάρξει μετεγκατάσταση προσφύγων από τη Συρία σε άλλες χώρες.

Περιμένουμε και από τα υπόλοιπα κόμματα συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις και όχι μικροκομματική εκμετάλλευση ενός οικουμενικού ζητήματος».


Και το μεταναστευτικό, ωστόσο, αποτελεί ήδη σημείο ολομέτωπης αντιπαράθεσης της κυβέρνησης με την αξιωματική αντιπολίτευση, το Ποτάμι, τη Χρυσή Αυγή και το ΠΑΣΟΚ, ενώ προβληματισμένοι εμφανίζονται και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου