Βιολογικά προϊόντα: Τι είναι και ποιά είναι τα οφέλη τους


 Οι βιομηχανίες της υγείας και της ομορφιάς, έχουν αρχίσει να εστιάζουν πολύ στα βιολογικά προϊόντα με μια σειρά απο χρήσιμα πράγματα πρώτης ανάγκης, όπως, τα τρόφιμα και πολλά άλλα παρόμοια προϊόντα που δίνουν τα καλύτερα οφέλη.
Υπάρχουν στο εμπορίο πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα που επισημαίνουν τη χρήση αυτών. Πολλοί άνθρωποι έχουν ακούσει γι 'αυτά, αλλά δεν είναι πραγματικά σίγουροι, για το τί είναι αυτό που τα κάνει να είναι διαφορετικά απο τα άλλα.

Περιγραφή

Είναι φυσικά και μη επεξεργασμένα προϊόντα. Αυτό βασικά σημαίνει, ότι δεν περιέχουν χημικές ουσίες ή οτιδήποτε συνθετικό. Επίσης καθορίζονται από την εθνική/ευρωπα'ι'κή και κοινοτική νομοθεσία αλλά και απο ξένα πρότυπα (USDA, Bio Suisse). Οι βιολογικές γεωργικές μέθοδοι λειτουργούν με φυσικά οικοσυστήματα, αναγνωρίζοντας ότι ο κόσμος αρχίζει να προτιμά την ποιότητά τους. Με την ενίσχυση της βιοποικιλότητας της άγριας ζωής αντιμετωπίζονται οι επιβλαβείς οργανισμοί, ενώ ενισχύονται τα θρεπτικά συστατικά του εδάφους, με σκοπό να αναπτυχθούν ισχυρές και υγιείς καλλιέργειες, αλλά και η αποφυγή της εξάρτησής τους από τα συνθετικά χημικά.

Ποια είναι αυτά τα προϊόντα

Πρώτον, είναι εξίσου διαθέσιμα προς πώληση και στο διαδίκτυο, μπορείτε να τα αγοράσετε απο κάποιο σούπερ μάρκετ ή κατάστημα με βιολογικά. Οι πιό δημοφιλείς επιλογές είναι τα οργανικά φρούτα και τα λαχανικά. Υπάρχουν επίσης και φάρμακα. Στα βιολογικά προϊόντα περιλαμβάνεται επίσης το σαπούνι, το σαμπουάν, η λοσιόν και άλλα είδη ομορφιάς. Τα περισσότερα που είναι πρώτης ανάγκης για την φροντίδα ομορφιάς διατίθενται στο εμπόριο με επιτυχία. Επί του παρόντος, υπάρχουν βιολογικά είδη ένδυσης, όπως πουκάμισα, φορέματα, αξεσουάρ μόδας και άλλα παρόμοια αντικείμενα.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiXxV4_1ns8987twlY-5hjUVNVJC5x14MQTkPcNHYG2K8YL0ST5IcY3cl5wzDVNvm1K0-MF2W5fBAPTb3wZ-JjkFqVpzf4aoub_YrbmDeHYY9OMAvZz92zuM-v2LcLaDqjMsmsC4y6fzll7/s1600/DSCN9580.JPG

Αναπτύσσονται σε ελεγχόμενο περιβάλλον, με οργανικά λιπάσματα, χωρίς χημικές ουσίες και φυτοφάρμακα, εξασφαλίζοντας καθαρά και υγιή φυτά.

Η βιολογική γεωργία περιλαμβάνει την εκτροφή ζώων όπως, αγελάδες, κοτόπουλα, και άλλες πηγές κρέατος και πουλερικών σε καλά ελεγχόμενο περιβάλλον. Τα ζώα τρέφονται με φυσικές τροφές χωρίς χημικές ουσίες. Μόνο η ελάχιστη χρήση αυτών των φαρμάκων για τη φροντίδα των ζώων χρησιμοποιείται όταν είναι απαραίτητη. Έτσι, αν έχετε αγοράσει βιολογικό κρέας, τότε θα νιώσετε ανακούφιση ότι αυτό που τρώτε είναι ασφαλές και υγιεινό.

Τα οφέλη που απολαμβάνετε

Τα βιολογικά προϊόντα είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Πρώτον, οι επιβλαβείς χημικές ουσίες δεν αναμιγνύονται με το φυσικό χώμα του εδάφους. Αυτά τα προϊόντα παρέχουν θρεπτικά συστατικά και μέταλλα που κρατούν το σώμα υγιές όσο το δυνατόν περισσότερο. Ομοίως, οι διαδικασίες βιολογικής γεωργίας προφυλάσουν τα φυσικά οικοσυστήματα του πλανήτη. Ως εκ τούτου, οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται για την υγιή ανάπτυξη των ζώων, των φρούτων, των λαχανικών και άλλων καλλιεργιών, ελέγχονται απόλυτα.


Για αρκετά χρόνια, εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιες αντικρουόμενες απόψεις σχετικά με τα βιολογικά προϊόντα, όπως το αν αποτελούν υγιεινή επιλογή. Ωστόσο, είναι προσωπική σας απόφαση ως καταναλωτής να κάνετε την δική σας επιλογή. 
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου