''ΠΩΣ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΗΣ Η ΕΕ ΜΕ ΤΟΝ Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ''...


Σε δημοσίευμα του για το Eurogroup της Παρασκευής, το Bloomberg περιγράφει τα γεγονότα που έκαναν τους υπουργούς οικονομικών...
της Ευρωζώνης να χάσουν την υπομονή τους με τον ομόλογό τους, Γιάνη Βαρουφάκη.


«Όταν ο Γιάνης Βαρουφάκης προειδοποίησε τους ομολόγους του για τους κινδύνους που προκύπτουν από την άσκηση υπερβολικής πίεσης στην Αθήνα, ο Peter Kazimir (Σλοβάκος υπουργός Οικονομικών) ξέσπασε», αναφέρει το άρθρο.

Ο Kazimir εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του Γ. Βαρουφάκη, εκφράζοντας τη συνολική απογοήτευση των ομολόγων του που «δεν σκόπευαν να ανεχθούν άλλο το 'στυλ φροντιστηρίου' του καθηγητή οικονομικών όπως και την αποτυχία του να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις του».

Οι υπόλοιποι στη συνάντηση στη Ρίγα, ακολούθησαν το παράδειγμα του Kazimir κατηγορώντας τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ ότι σπαταλά τον χρόνο τους και προειδοποιώντας τον ότι αποκλείεται να υπάρξει συμφωνία εάν επιμείνει με τέτοιες τακτικές.

Όπως επισημαίνει το Bloomberg, η κριτική συνεχίστηκε και μετά τη συνάντηση. «Οκτώ από τους συμμετέχοντες παραβίασαν τους κανόνες καλής συμπεριφοράς και περιέγραψαν τι συνέβη πίσω από τις κλειστές πόρτες».

«Όλοι οι υπουργοί του είπαν ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί», δήλωσε ο ΥΠΟΙΚ της Ισπανίας, Luis de Guindos την επόμενη μέρα, προσθέτοντας ότι «Η αίσθηση μεταξύ των 18 ήταν ακριβώς η ίδια. Δεν υπήρχε καμία απόκλιση».

Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου