ΘΡΙΑΜΒΟΣ της Ε. Κουντουρά στο Ριάντ- Η ΧΡΥΣΗ συνεργασία που ΑΝΑΣΤΑΙΝΕΙ την Υγεία!


Έκλεψε τις εντυπώσεις η Αν. υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας όπου μετέβη για να συμμετάσχει στο 1ο Greek Tourism Workshop που αποτελεί την πρώτη ιστορικά εκδήλωση του ελληνικού τουρισμού στην Σαουδαραβική πρωτεύουσα.


Εκτός του γεγονότος ότι άφησε "άφωνους" τους διοργανωτές, αλλά και τους Σαουδάραβες αξιωματούχους, καθώς τίμησε τις παραδόσεις και τα έθιμα της περιοχής, φορώντας τη μαύρη μαντίλα, η κα Κουντουρά άνοιξε το δρόμο για τις καλύτερες ημέρες της ταλανισμένης χώρας μας, τόσο σε ζητήματα τουρισμού, όσο και Υγείας!

Η Έλενα Κουντουρά, κατάφερε να έρθει σε επαφή με τον υφυπουργό Υγείας της Σαουδικής Αραβίας, Dr Mohammed Al Khoshaim, εξασφαλίζοντας τη μοναδική δυνατότητα διμερούς συνεργασίας σε επίπεδο τεχνικής κατάρτισης, υποστηρικτικού προσωπικού και ανταλλαγής τεχνογνωσίας στην παραγωγή φαρμάκων, τα οποία προς το παρόν εισάγονται από τρίτες χώρες, όπως επίσης και της κατασκευής εξοπλισμού και εργαλείων.

Για αυτή την τεράστια επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης, η Αν. υπουργός θα ενημερώσει κι επίσημα τον αρμόδιο υπουργό, Παναγιώτη Κουρουμπλή άμα τη αφίξει της στην Ελλάδα και άμεσα, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες της τελικής συμφωνίας μεταξύ των υπουργών Υγείας Ελλάδος και Σαουδικής Αραβίας!

kountoura
Τι ακριβώς συμφωνήθηκε με τον Σαουδάραβα υπουργό Υγείας

Κατά τη συνάντησή της με τον υφυπουργό Υγείας, Dr Mohammed Al Khoshaim, η Έλενα Κουντουρά, συζήτησε τους τρόπους ενημέρωσης και προβολής του Τουρισμού Υγείας της χώρας μας (ιατρικός, ευεξίας, ιαματικός).

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάσθηκε η δυνατότητα η Ελλάδα να παρέχει την ενεργή υποστήριξή της, ώστε να καταστεί δυνατή η έλευση στη Σαουδική Αραβία Ελλήνων ιατρών όλων των ειδικοτήτων, ακόμη και για σύντομο διάστημα μερικών μηνών, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει έλλειψη έμψυχου δυναμικού στον τομέα της υγείας.

Ο Σαουδάραβας υφυπουργός Υγείας εξέφρασε μάλιστα την πρόθεση να καταρτίσει ιστοσελίδα, στην οποία οι ενδιαφερόμενοι ιατροί από την Ελλάδα θα καταχωρούν τα στοιχεία τους, προκειμένου να δημιουργηθεί βάση δεδομένων για καλύτερη εξυπηρέτηση όσων επιθυμούν να εργασθούν στη Σαουδική Αραβία.

Επίσης, εκτός από την πρόσληψη ιατρικού προσωπικού, εξετάσθηκε η δυνατότητα ανάπτυξης διμερούς συνεργασίας σε επίπεδο τεχνικής κατάρτισης υποστηρικτικού προσωπικού (π.χ. σε μικροβιολογικά εργαστήρια) και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας στην παραγωγή φαρμάκων, τα οποία προς το παρόν εισάγονται από τρίτες χώρες, όπως επίσης και η κατασκευή εξοπλισμού και εργαλείων.

Παράλληλα, ο Σαουδάραβας υφυπουργός Υγείας, ενδιαφέρθηκε να πληροφορηθεί το επίπεδο παροχής υπηρεσιών στην Ελλάδα στην πλαστική χειρουργική, διότι πλήθος Σαουδαράβων μεταβαίνουν στο εξωτερικό για τέτοιου είδους επεμβάσεις.

Η κυρία Κουντουρά τόνισε την άψογη κατάρτιση των Ελλήνων ιατρών, οι οποίοι συγκαταλέγονται μεταξύ των καλύτερων του κόσμου και πρόσθεσε, ότι η Ελλάδα θα μπορούσε επαρκώς να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση και σε τέτοιου είδους ιατρικές επεμβάσεις. Επίσης δεσμεύθηκε να μεταφέρει το περιεχόμενο των συνομιλιών και τα αιτήματα της Σαουδαραβικής πλευράς στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Η Αν. Υπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα, με την τεράστια εμπειρία που διαθέτει, θα μπορούσε να συνδράμει τη Σαουδική Αραβία στους τομείς αποκατάστασης και μετά-ιατρικής φροντίδας καθώς επίσης και στην ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα πρόληψης, ένα πεδίο το οποίο και η ίδια γνωρίζει πολύ καλά, την ενδιαφέρει προσωπικά και έχει αναπτύξει μεγάλο κοινωνικό έργο.

Η κυρία Κουντουρά υποσχέθηκε ότι θα εισηγηθεί στους αρμόδιους Υπουργούς Υγείας και Παιδείας τη διοργάνωση forum, τόσο για περαιτέρω ανταλλαγή απόψεων, όσο και για την εξέταση ενδεχόμενης συνεργασίας σε πανεπιστημιακό επίπεδο.

Συνάντηση επενδυτικού ενδιαφέροντος
Εν συνεχεία η Αν. Υπουργός είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Kingdom Holding Co Πρίγκιπα Al Waleedbin Talalbin Abdulaziz Al Saud, με τον οποίο συζήτησαν την προώθηση επενδυτικών σχεδίων στην Ελλάδα. Στη συνάντηση καταγράφηκε το έντονο ενδιαφέρον της Σαουδαραβικής πλευράς, μάλιστα η κα Κουντουρά κάλεσε τον Πρίγκιπα Al Waleedbin Talalbin Abdulaziz Al Saud να επισκεφθεί τη χώρα μας για να εξετάσουν από κοινού τις περεταίρω δυνατότητες επενδύσεων, ειδικά στον τουριστικό τομέα.

Τέλος η κα Υπουργός συναντήθηκε με εκπροσώπους των σημαντικότερων ηλεκτρονικών και εντύπων μέσων ενημέρωσης, προβάλλοντας τα ασύγκριτα πλεονεκτήματα της χώρα μας και εν συνεχεία τους ενημέρωσε για τις δράσεις που έχει αναλάβει για την προώθηση του Ελληνικού τουριστικού προϊόντος στη Σαουδική Αραβία, η οποία θα διευκολύνεται πλέον από την απευθείας αεροπορική σύνδεση Ριάντ –Αθήνας .
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου