Ολονύχτιος ο χορός των… Ρίχτερ στη Κρήτη – «Ταρακουνηθήκαμε καλά», λένε οι κάτοικοι




Ολονύχτιος ήταν ο χορός των… Ρίχτερ στην Κρήτη καθώς ο Εγκέλαδος δεν έλεγε ν’ αφήσει το νησί στην ησυχία του.
Από την ώρα που σημειώθηκε ο ισχυρός σεισμός (δείτε εδώ) μέχρι και τις 5 τα ξημερώματα έγιναν πάνω από 19 μετασεισμικές δονήσεις.

Το χρονικό
Ο μεγάλος σεισμός σημειώθηκε στις 21.07 κι έγινε αισθητός σε όλη την Κρήτη.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός είχε ένταση 6,2 Ρίχτερ και σημειώθηκε 100 χιλιόμετρα ανατολικά του Αγίου Νικολάου με επίκεντρο τη θάλασσα και εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Η σεισμική δόνηση είχε μεγάλη διάρκεια με τους ανθρώπους στις γειτονιές του Ηρακλείου να πετάγονται από σπίτια, καταστήματα και καφετέριες ενώ δεν έλειψαν και εκείνοι οι οποίοι στον πανικό τους ούρλιαζαν.

Μάλιστα αρκετοί ήταν οι Ηρακλειώτες που κάθισαν μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες σε πλατείες και πάρκα για να βεβαιωθούν πως δεν υπάρχει κίνδυνος μεγαλύτερου σεισμού.

243830

Οι μετασεισμικές δονήσεις
Μέχρι και τις 5 τα ξημερώματα σημειώθηκαν πάνω από 18 νέες σεισμικές δονήσεις στο ίδιο σημείο όπου καταγράφηκε και ο μεγάλος σεισμός.
Η ένταση κυμαινόταν από 2,9 έως και 5 Ρίχτερ ενώ οι μεγαλύτεροι σε ένταση σεισμοί έγιναν και πάλι αισθητή μέχρι και το Ηράκλειο.
Ευτυχώς δεν υπήρχε κανένας τραυματισμός ενώ δεν καταγράφηκε και καμία ζημιά σε κάποιο κτίριο.

Στους δρόμους και οι Ιεραπετρίτες
Στους δρόμους βγήκαν και οι κάτοικοι της Ιεράπετρας καθώς εκεί η σεισμική δόνηση ήταν ακόμα πιο έντονη καθώς ήταν πιο κοντά στο επίκεντρο.
Όπως φαίνεται και στο ρεπορτάζ του cretapost, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πανικοβλήθηκαν εξαιτίας της μεγάλης διάρκειας ενώ πετάχτηκαν στους δρόμους κι έμειναν αρκετή ώρα σε πλατείες για να περάσει ο κίνδυνος νέου μεγαλύτερου σεισμού.

Παρακολουθήστε τι είπαν οι κάτοικοι:


Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου