Ποιες μεγάλες αλυσίδες επιστρέφουν στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας


Της Στεφανίας Σούκη

Μόλις προ ημερών η Adidas έκανε το μεγάλο βήμα και άνοιξε στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της πρωτεύουσας στην πλατεία Αγίας Ειρήνης το πρώτο αποκλειστικό κατάστημα για την πιο ''hot'' σειρά της αυτή την στιγμή.

Η κίνηση αυτή από πλευράς του διεθνούς κολοσσού αθλητικών ειδών δείχνει ακριβώς τη νέα τάση επιστροφής στο κέντρο, η οποία όμως εκδηλώνεται με άκρως προσεκτικές κινήσεις, εν μέσω κρίσης και αβεβαιότητας από τις μεγάλες αλυσίδες.

«Βλέπουμε κινητικότητα και ενδιαφέρον από μεγάλους ομίλους, η συγκυρία ωστόσο σε πολιτικό και μακροοικονομικό επίπεδο δε βοηθάει, εξ' ου και οι όποιες πρωτοβουλίες είναι ακόμη πολύ περιορισμένες. Το σίγουρο είναι ότι η άνοδος της τουριστικής κίνησης είναι ένας επιπλέον παράγοντας, ο οποίος λειτουργεί υπέρ της επέκτασης στο κέντρο της Αθήνας για τις αλυσίδες, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα διαφυλαχθεί συνολικά η εικόνα της πρωτεύουσας», σχολιάζουν χαρακτηριστικά στελέχη του εγχώριου real estate.

superstar3

superstar2

Superstar5

Πράγματι, μετά από μία πολύ καλή χρονιά, όπως ήταν το 2014 για τον τουρισμό της Αθήνας, η πρωτεύουσα διατηρεί την ίδια δυναμική κι εφέτος, αν ληφθεί μάλιστα υπόψη ότι στο πρώτο τρίμηνο του 2015, οι αφίξεις στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος σημειώνουν αύξηση κατά 29,5%, θέτοντας τις βάσεις ώστε η χρονιά να αποτελέσει νέο ρεκόρ για τον προορισμό. Στην ενίσχυση του ενδιαφέροντος από πλευράς των μεγάλων ομίλων έχουν συμβάλει φυσικά και τα χαμηλά ενοίκια, που δίνουν την ευκαιρία για τη μίσθωση καταστημάτων σε καλύτερα εμπορικά σημεία- γι' αυτό άλλωστε και, όπως παρατηρούν τώρα τα στελέχη της εγχώριας αγοράς ακινήτων, ''πλέον τα ελεύθερα καταστήματα στον πρώτο εμπορικό δρόμο της Ελλάδας είναι πολύ περιορισμένα».

Eιδικά όσον αφορά την Adidas, το πρώτο superstar store της αλυσίδας βρίσκεται σε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά νεοκλασικά κτίρια στην ''καρδιά'' του ιστορικού κέντρου στην πλατεία Αγίας Ειρήνης και φιλοξενεί αποκλειστικά τα superstar sneakers της αλυσίδας. Το ακίνητο στην οδό Αιόλου 25 αναδιαμορφώθηκε εσωτερικά αποκτώντας πλέον βιομηχανικό χαρακτήρα.

Η εφετινή χρονιά σηματοδοτεί την επιστροφή ενός ακόμη μεγάλου ονόματος στην Αθήνα, του Hard Rock Café, στο Μοναστηράκι, το οποίο επανέρχεται στην Ελλάδα όχι όμως μέσω δικαιόχρησης, όπως είχε γίνει στο παρελθόν κατά την πρώτη, αποτυχημένη προσπάθεια πρίν από εννέα περίπου χρόνια. Το νέο, εταιρικό κατάστημα τοποθετείται στο Μοναστηράκι, σε ένα κτίριο 900 τ.μ. στην οδό Αδριανού 52 και θα εμπλουτίζεται σταδιακά εώς το χειμώνα του 2015, αρχικά με τη σειρά λιανικής αξεσουάρ, στη συνέχεια με το μπαρ από το ερχόμενο καλοκαίρι και τέλος με το εστιατόριο.

Στις νέες ελεύσεις του κέντρου της Αθήνας συγκαταλέγεται και η λειτουργία του νέου καταστήματος της αλυσίδας Tezenis, επίσης στην ''καρδιά'' του ιστορικού κέντρου επί της οδού Αιόλου 94, από τον όμιλο Calin, o οποίος εκπροσωπεί στη χώρα μας ηχηρές φίρμες της ένδυσης, όπως τα Calzedonia, τα Intimissimi και τα Tezenis. Ο όμιλος, με προβλεπόμενο τζίρο για εφέτος στα 50 εκατ. ευρώ, από 44,16 εκατ. ευρώ το 2014, είναι από τους ελάχιστους που επεκτείνονται μέσα στην κρίση διαθέτοντας ένα δίκτυο άνω των 125 καταστημάτων.


Ιδιαίτερα επιτυχημένο αποδεικνύεται, κατά τους πρώτους μήνες λειτουργίας, το νέο εγχείρημα από την αλυσίδα παιχνιδιών Μουστάκας, η οποία ήδη από τα περασμένα Χριστούγεννα λειτουργεί στην πλατεία Μοναστηρακίου το πρώτο μεγάλο παιχνιδάδικο του κέντρου.
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου